Portorož – mesto vrtnic praznuje

Zaliv rož je ime dobil po sveti Mariji Rožnovenski, zavetnici mornarjev

Prebivalci Portoroža zgodbo o nastanku zaliva tradicionalno obeležijo vsako leto na festivalu Rose & Rosé.

 

V hotelih LifeClass Portorož so ves mesec maj posvetili portoroški vrtnici

 

Letos se boste lahko naužili vonjanja cvetoče portoroške vrtnice in dobrot na gurmanskih kulinaričnih stojnicah na zadnji vikend v maju, in sicer 24. in 25. maja na portoroškem Rožnem vrtu oziroma v primeru slabega vremena pred Mind Hotelom Slovenija. Organizatorji obljubljajo pestro dvodnevno dogajanje ob okušanju vina rosé ter jazz & blues ritmih.

 

Lepotni tretmaji z vrtnico

Ves maj pa so vrtnicam in njihovemu pozitivnemu vplivu na telo, kožo in um posvetili v hotelih LifeClass Portorož. V Termah Portorož vas pričakuje posebna ponudba lepotnih tretmajev z esencialnim oljem vrtnice in vrtničnimi cvetovi. Privoščite si lahko tajsko razvajanje z oljem vrtnice, biserno kopel ali piling s soljo in vrtnico. Vaša koža bo na videz mladostnejša, izvleček vrtnice pa bo zmanjšal občutljivost kože in lasišča.

 

Recept za kopel »vrtnice & mleko«

3 kapljice olja vrtnice

3 l mleka

Sveži vrtnični cvetovi

Zmešajte olje vrtnice z mlekom in mešanico skupaj s svežimi vrtničnimi cvetovi dodajte kopeli.

Dobili boste kraljevi ritual, ki si ga zaslužite.

 

Privoščite si lahko tajsko razvajanje z oljem vrtnice, biserno kopel ali piling s soljo in vrtnico

Cvetlično kosilo

Vrtnice se vse bolj uporabljajo tudi v kuhinji. Pripravite si pomladno solato z užitnimi cvetovi in svežimi zelišči ali si privoščite barvite grižljaje v Istrian bistro & Tapas baru. Za »piko na i« bodo poskrbeli domači makroni z dodatkom rožnih cvetov izpod rok slaščičarskih mojstric Café Centrala. In ne pozabite na kapljico ali dve svojega najljubšega cvetličnega parfuma za večer v dvoje. Šopek, ki vam ga podari najdražji, statistično dokazano izboljša vaše razpoloženje v naslednjih nekaj dneh!

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si

Z nadaljevanjem uporabe te strani se strinjate z uporabo piškotkov. Več informacij

Nastavitve piškotkov na spletni strani Grazia.si so nastavljeni na "dovoli piškotke", da bi vam omogočili čim boljše delovanje spletne strani. Pred nadaljevanjem uporabe te spletne strani potrdite, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Zapri