Poskrbimo za svoje roke: redno umivanje zahteva tudi nego

Naše roke v trenutnih razmerah in borbi proti širjenju virusa zahtevajo posebno skrb in pozornost. Razen rednega umivanja pa je potrebno poudariti, da potrebujejo tudi poseben tretma nege, ki jih bo hkrati tudi ščitil pred vsemi škodljivimi zunanjimi vplivi.

Naše roke so čudovit del telesa, rabijo nam za prijemanje različnih predmetov in za delo z njimi. Imajo širok razpon delovanja, veliko pripomorejo k občutenju dotika. Roke so tudi sredstvo neverbalnega izražanja, z njimi dopolnjujemo govor, izrazne pa so tudi, ko so povsem pasivne. Odražajo našo osebnost. Številni veliki pesniki so v svojih delih slavili roke. Aragon je Elsine roke poimenoval »nemo drhtenje ljubezni«. Verlaine je rekel: »Meteorji uma in jeze srca, vse odmeva in se odraža v njih«. Gauthier jih je opisal kot »čiste fragmente umetnine, kakršen je človek«. So prav tako občutljive na zunanje vplive kot obraz. Neusmiljeno odsevajo proces staranja. Epiderma na rokah nima dovolj naravne vlage, saj je na rokah zelo majhno število naravnih dejavnikov hidratacije (4- do 5-krat manj kot na obrazu). Posledica tega je skoraj nenehna dehidracija in hiter proces staranja.

Zato vam GRAZIA predstavlja linijo izdelkov za obnavljanje in nego rok iz laboratorijev Biologique Recherche:

Masque Gommage Mains je posebej formulirana kot odgovor na potrebe trenutnih stanj kože suhe in/ali dehidrirane kože na rokah, saj ima trojni učinek delovanja:

1 – piling

2 – hidratiziranje in obnavljanje gornjih slojev epiderme

3 – poenotenje

Ta krema za piling nežno odstrani mrtve kožne celice. Vsebuje belo glino (kaolin) in kapljice voska jojobe, deluje tudi kot zamenjava za masko. Njen kompleks poli alfa hidroksilne kisline sledi naravnemu procesu pilinga, ki dopolnjuje mehanski piling. Krema je bogata s koncentriranimi aktivnimi sestavinami za hidratizacijo in zapolnjevanje kot pri hialuronski kislini ter s snovmi za čiščenje, kot je izvleček repinca, in s sestavinami za poenotenje kože, kot so izvlečki limone in lobodike. Nanesite masko enkrat tedensko na suho kožo. Masirajte roke, še posebej grobe, poškodovane predele in predele okoli nohtov. Pred izpiranjem pustite delovati tri minute, nato pa  nanesite Émulsion Rénovatrice Mains.

Émulsion Rénovatrice Mains se uporablja po uporabi Masque Gommage Mains. Odlično dopolnjuje piling ter podvoji in podaljšuje učinkovitost Masque Gommage Mains.

Kožo tudi navlaži, jo zaščiti in poenoti. Njena fina tekstura zagotavlja intenzivno vlaženje in hranjenje za trenutna stanja suhe, keratinizirane in obrabljene kože rok. Mešanica olj, ki vsebuje olje iz semen plodov maline, semen sacha inchi in bombažno olje, ojača hidrolipidno bariero suhe, obrabljene kože. Ta bogata in hranljiva krema za občutljive in poškodovane roke vsebuje celično vodo kivija, ki je bogata z vitaminoma A in C, hidratantna sredstva, kot je   hialuronska kislina, in rekonstituirane NMF(naravne dejavnike hidratacije) ter aktivne sestavine za okrevanje, kot je izvleček rastline Mimosa tenuiflora.

Nanesite emulzijo na čisto in suho kožo zgornje strani rok v majhni količini in rahlo masirajte. Uporabljajte jo tako pogosto, kot je treba.

Biologique Recherche Masque Gommage Mains, 55 €

Biologique Recherche Émulsion Rénovatrice Mains, 40 €

Biologique Recherche Émulsion Rénovatrice Mains, 46 €

Biologique Recherche je pomemben partner ekskluzivnih medicinskih in lepotnih salonov in spa centrov v več kot 70 državah po svetu.

 

Foto: Mondadori (Patrick Trautwein), PR

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si