Poskrbite za mehke in negovane roke

Najlepše je, ko pobožaš svoje ljube z mehko dlanjo. Z nežno dlanjo. Za mehke in negovane roke pa je treba poskrbeti. Koža na dlaneh z bolj ostrimi vremenskimi pojavi izgubi svojo prožnost in na otip postane groba. Največjo grožnjo mehkim dlanem predstavlja izguba vlage v koži.

Nizke temperature, suh zrak in nenehno umivanje rok dehidrira bariero kože, vsi trije dejavniki skupaj pa resno vplivajo na nizke vsebnosti vlage na predelu dlani. Prekomerno izpostavljanje vroči vodi in kemikalijam je eden izmed glavnih povzročiteljev razpokane kože skozi vse leto. Ostre sestavine sredstev za čiščenje izsušijo naravna olja v koži in dajejo tako videz kot otip razpokanosti.  Zaščita niso le rokavice, temveč je treba istočasno uporabiti tudi vlažilno kremo. Bariera kože, ki je pogosto v stiku z vodo in čistilnimi sredstvi, postane suha in pridobi videz rdečine. Rdeč videz dlani velikokrat spremlja srbečica in razdraženost, pojavijo pa se tudi majhne razpoke. Ljudje z ekcemom na rokah in atopijsko kožo doživljajo podobne simptome.


Intenzivna krema za roke Eucerin AtopiControl
zgladi, pomiri in obnovi kožo, hkrati pa izboljša tako njeno odpornost kot prožnost tudi pri pogostejšem umivanju rok. Uporablja se lahko v fazi izbruha in v vmesnih bolj mirnih fazah atopijskega dermatitisa. V fazi izbruha pomiri roke, v mirnejših obdobjih pa deluje kot osnovni negovalni izdelek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vlažilne kreme je predvsem pred zimo priporočljivo nanesti večkrat na dan. Še bolj bogato nego rok je dobro nanesti pred spanjem. Naravne mehanizme kože obnavlja krema za roke Eucerin pH5, ki je bila posebej razvita, da suho občutljivo kožo na rokah naredi odpornejšo in prepreči njeno izsušitev. Edinstveni sistem za pH-ravnovesje znamke Eucerin vsebuje citratni pufer, derivat citronske kisline, ki obnavlja in podpira optimalno pH-vrednost kože. Formula vsebuje tudi aktivno sestavino dekspantenol, ki je znan po svojih obnovitvenih in zdravilnih lastnostih. Obnovi naravne obrambne mehanizme kože in zmanjša njeno občutljivost.

 

 

 

 

 

 

 

 

Pri dlaneh, ki jih je razpokanost že prizadela, se lahko po nanosu večerne kreme nadenejo bombažne rokavice, tako da se vlaženje ohrani tudi skozi noč. Kljub temu, da se koža sama regenerira, se grobost dlani zmanjša z vsaj tedenskim pilingom. Dovoljšen je že piling dlani iz sestavin v kuhinjski omarici. Mešanica koruznega zdroba in olivnega olja bo odstranila odmrlo kožo, obenem pa dlani pripravila na lažje vpijanje sredstev za zaščito rok. Ker razpokano kožo vroča voda in geli za tuširanje dodatno razdražijo, a se je vroči prhi težko upreti, dlani pred tušem namažite z olji. Po prhi vsaj na dlani nadenite sredstvo za vlaženje rok, dokler je koža še vlažna, saj se tako vlažnost v koži lažje zadrži.
Krema za roke Eucerin UreaRepair PLUS 5 % urea zagotavlja takojšnjo ublažitev in intenzivno vlaženje za zelo suho, hrapavo in obremenjeno kožo rok. Poleg tega krepi naravno bariero kože, da koža postane odporna na suhost do 48 ur.

 

 

 

 

Razpokane dlani niso le neprijetne na otip, temveč videz kože tudi postarajo. Medtem, ko je zareze in gube na obrazu lahko prekriti z ličili, je nega dlani nekoliko bolj zahtevna. Sredstva za zaščito rok Eucerin pomagajo zmanjšati izgubo vlage v koži, jo ščitijo pred draženjem in celijo rane.

 

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si