Potrebujete idejo za okusno in zdravo malico?

tumblr_ojobzc2p4n1sghgopo1_1280

Marsikdo si v želji po bolj zdravem prehranjevanju nosi malico v službo od doma. Kaj kmalu pa zmanjka idej za okusne obroke, ki jih lahko pripravimo že dan prej, so preprosti in hkrati, kolikor je le mogoče, tudi zdravi. Za vas smo zbrali nekaj idej, ki bodo zagotovo vodile h kakšni okusni službeni ali študijski malici.

Polnozrnat kruh s humusom in zelenjavo
Namesto belega kruha, ki je manj zdrav, izberite polnozrnatega. Pripravite humus ali pa kakšen drug namaz, ki vam je pri srcu – na primer jogurtov z zelišči, fižolov ali pa jajčni. Zraven dodajte še svežo sezonsko zelenjavo in košček sira, ki bo prijetno dopolnil vaš namaz.

sendvic_magnesia

Zelenjavna juha
Zunaj je še vedno dokaj hladno, kljub temu, da je pomlad že pred vrati. Zato se je še vedno prijetno pogreti z zelenjavno juho, ki jo lahko skuhate tudi za dva dneva, v službi pa jo samo pogrejete. Zraven si lahko privoščite tudi kakšen kos polnozrnatega kruha.

Kuskus s piščancem
Namesto kuskusa lahko izberete tudi kvinojo, bulgur ali kakšno drugo podobno živilo, ki ga imate radi. Poleg piščanca dodajte še na koščke narezano zelenjavo – priporočamo korenček, por in sušene paradižnike. Okusen obrok, ki je zelo hitro pripravljen.

Magnesia orescki

Oreščki
Različni oreščki (indijski, lešniki, mandlji, orehi, brazilski itn.) so odlična malica, saj gre za polnovredno hrano, ki je vir antioksidantov, vitaminov in mineralov, pa še nasitni so. V torbici imejte vedno kakšno vrečko svoje najljubše mešanice oreščkov, da bo pri roki, ko vas bo zgrabila lakota.

Ob zdravi malici pa ne pozabite spiti kozarca ali dveh vode, saj le-ta prav tako nekoliko nasiti. Pogosto žejo celo zamenjamo za lakoto, zato tekom dneva poskrbite za zadosten vnos tekočine. Priporočamo mineralno vodo Magnesia, ki je primerna za vsakodnevno hidracijo, poleg tega pa je odličen vir magnezija, ki prispeva k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti, prispeva k delovanju živčnega sistema in mišic, ima pa še veliko drugih pozitivnih učinkov.

Foto: PR

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si