Potujte na najvišji ravni

Potovanja pomenijo živeti svobodno. Tako izkazujemo svoj pogum in radovednost.

Za stranke Rimowa po vsem svetu so kovčki postali sinonim za potovanja – nekaj zahtevnega, navdihnjenega in strastnega. Tak sloves pa si morajo zaslužiti vsak dan znova. Kot podjetje z več kot 100-letno tradicijo se Rimowa zaveda stalnosti sprememb. Svet postaja vedno manjši, potovanja se spreminjajo, s tem pa tudi potrebe potnikov. Vseeno pa ostajajo vrednote, ki so za podjetje Rimowa vedno enake. Te so DNK njihove blagovne znamke in prevevajo vsak njihov korak. Navdih, odličnost in pionirski duh je tisto, s čimer se lahko zahvalijo za edinstven položaj v navdušujočem svetu potovanj in odkritij. Stalno sledijo prihodnosti ter premikajo meje na vsakem koraku in to zgolj zato, da bi svojim uporabnikom zagotovili udobna potovanja.

rimowa1

Ena od najnovejših inovacij je sistem Rimowa Electronic Tag, na katerega je podjetje sicer že opozorilo. Z velikim veseljem pa novost predstavljajo še enkrat, tukaj je namreč poletje in z njim povezana številna potovanja.

Za vse, ki torej želijo potovati udobno – tu je inovacija, ki potnikom omogoča, da svoj kovček “Smart Bag” udobno prijavijo kar od doma; nato pa ga v nekaj sekundah oddajo na letališču. Sistem Rimowa Electronic Tag pri tem uporablja digitalno tehnologijo, ki je vgrajena neposredno v izbrane modele kovčkov. Nov sistem nadomešča dosedanje papirnate obeske z digitalno podatkovno enoto, vgrajeno v kovček. Tam shranjeni digitalni podatki o prtljagi so enaki kot na dosedanjih papirnatih obeskih in ravno zaradi tega je prehod iz analogne na digitalno tehnologijo čisto preprost. Enako velja za uporabo: poleg digitalnega vstopnega potrdila bodo potniki od svoje letalske družbe v prihodnje dobili tudi digitalne podatke o prtljagi za svoj rezerviran let. Te potem preko pametnega telefona z enim klikom pošljejo v svoj kos prtljage, opremljen s sistemom Rimowa Electronic Tag. Prenos traja le nekaj trenutkov, nato se podatki o prtljagi pokažejo na podatkovni enoti. Zdaj lahko prijavljeni pametni kovček potniki v nekaj sekundah oddajo na delno ali v celoti avtomatiziranih postajah za oddajo prtljage na letališču. Prvi vodilni letalski prevozniki bodo svojim potnikom to novo udobje ponudili že v letu 2016. Tudi drugi bodo to storili kmalu.

rimowa

Sodobno potovanje je torej potovanje brez nepotrebnih ovir.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si