Praznični potep po veličastnem Dunaju

Prazniki so čas, ko pogosteje razvajamo sebe in svoje bližnje ter skupaj preživljamo dragocene trenutke, za katere želimo, da ostanejo z nami za vedno. Spomine lahko letošnji december ustvarite tudi na čarobnem Dunaju, ki slovi po svojih očarljivih božičnih trgih. Mesto, ki tekom celega leta ponuja aktivnosti za vsak okus, v prazničnem decembru zažari s prav posebnim čarom, ki se mu je težko upreti.

Če ste ljubitelji druženja, glasbe, božičnih vonjev in okusov, ste zagotovo že kdaj obiskali praznično avstrijsko prestolnico ali pa je visoko na vašem seznamu želja. A ob pogledu na seznam vseh božičnih trgov in aktivnosti, ki so v tem času tako zelo mamljive, morda ne veste, kaj je res vredno vašega časa. The Amauris Vienna je luksuzen butični hotel, ki slovi po svojem gostoljubju, zato je direktorica hotela, Nicole Zandt, zagotovo pravi naslov za tiste čisto prave domačinske nasvete kaj početi na Dunaju v prihajajočem prazničnem času.

»Pičlih 10 minut hoje od The Amauris Vienna boste odkrili kopico čudovitih božičnih sejmov, eden izmed njih pa je božična vas s številnimi stojnicami, ki ponujajo kuhano vino, vročo čokolado in ostale praznične prigrizke na trgu Marije Terezije. Med srkanjem vročega čaja občudujte dve mogočni stavbi, ki obdajata trg – na eni strani domuje Umetnostnozgodovinski muzej (Kunsthistorisches Museum), na drugi pa Prirodoslovni muzej (Naturhistorische Museum). Ne zgolj božična vas, tudi oba muzeja sta vredna ogleda,« navdušeno pojasni Zandt.

Dunaj je tudi idealno mesto za izbiro daril, ki bodo vaše najbližje pričakala pod božičnim drevesom. »Na neštetih božičnih stojnicah po celotnem mestu lahko izbirate med široko ponudbo unikatnih daril. Ali pa se sprehodite po dveh, po mojem mnenju najboljših na svetu, nakupovalnih ulicah, Graben in Kärntner Straße. Če želite nekomu posebnemu v svojem življenju podariti res posebno doživetje, pa vljudno vabim, da pridete za kakšno noč, dve ali tri k nam v The Amauris Vienna, kjer se boste lahko sproščali v našem velnesu ter uživali v vrhunskih kulinaričnih dobrotah izpod rok šefa kuhinje Alexandrua Simona,« svetuje Zandt.

Ljubiteljem kulture in umetnosti v The Amauris Vienna trenutno še posebej svetujejo obisk muzeja Mumok (Museum Moderner Kunst Stiftung Ludwig Wien), ki gosti kar nekaj ogleda vrednih razstav. »Če je še na voljo kakšna vstopnica za katerega izmed koncertov v dunajski operi ali filharmoniji pa nikar ne odlašajte, sama ti dve ustanovi vedno zapustim polna vtisov in navdiha,« še pove Zandt.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si