PREKRASEN SKUŠIN TATAREC

JernejkitchenPripravila: Maja in Jernej (jernejkitchen.com)

Pripraviti pojedino za celo družino ali prijatelje, pride z veliko obveznostmi, hkrati pa je odlično, če se ob tem zabavamo, smo zadovoljni in pripravimo slastno pojedino. Kar nekaj časa sva razmišljala, kaj bi bilo odlično za predjed na tako poseben večer, kot je božični. Odločila sva se za ribji taterec. Skušin taterec je lahek, preprost, s čudovito kombinacijo surove skuše, svežih zelišč in citrusov. Zelo pomembno pa je, da imamo svežo ribo in da ga pripravimo kar najhitreje, kar se da.

Za 4 osebe

Čas priprave: 30 minut

Skusin taterec_jernejkitchenSESTAVINE:

SKUŠIN TATAREC

4 sveži fileji skuše, brez kože in koščic
1 šalotka
1 žlica limetinega ali limoninega soka, sveže iztisnjenega
1 file inčuna
¼ čajne žličke svežega ingverja, nastrganega
¼ čajne žličke tabasca
pest svežih zelišč (peteršilj, drobnjak, krebuljica), sesekljanih
2 žlici majoneze (recept: http://www.jernejkitchen.com/sl/recepti/jajca/osnovna-majoneza)
morska sol, sveže mlet črn poper

POSTREŽEMO

50g navadnega osočnika (poljubno)
pest sveže sezonske solat

POSTOPEK:

1. SKUŠIN TATAREC
Skušo narežemo na manjše kocke, rahlo posolimo in damo v večjo skledo. Pokrijemo z živilsko folijo in postavimo v hladilnik za 10 minut.

2. Pripravimo majonezo po receptu med sestavinami. Šalotko, file inčuna in sveža zelišča dobro sesekljamo in damo v manjšo skledo skupaj z naribanim ingverjem in limetinim sokom. Dobro premešamo. Skušo postavimo iz hladilnika in dodamo mešanico šalotke in začimb. Rahlo premešamo, dodamo 2 žlici majoneze in tabasco omako. Vse sestavine rahlo premešamo. Poskusimo in po potrebi še začinimo z morsko soljo, poprom in limetinim oziroma limoninim sokom.

3. POSTREŽEMO
Po namazu potresemo malo paprike v prahu in postrežemo s popečenim kruhom, svežimi listi solate in osočnika. Postrežemo.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si

Z nadaljevanjem uporabe te strani se strinjate z uporabo piškotkov. Več informacij

Nastavitve piškotkov na spletni strani Grazia.si so nastavljeni na "dovoli piškotke", da bi vam omogočili čim boljše delovanje spletne strani. Pred nadaljevanjem uporabe te spletne strani potrdite, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Zapri