Prekrasna kolekcija nakita z mističnimi simboli Egipta

Navdihnjen po zgodovini antike je FREYWILLE zbežal v presenetljiv svet starega Egipta z mističnimi simboli, oblikovanim dizajnom in intenzivnimi barvami. Že leta 1991 je bil dr. Willie navdušen nad egipčansko kulturo, ki je bila ideja za kolekcijo, ki je požela veliko priljubljenost po vsem svetu v različnih dizajnih. Da bi proslavili 65. obletnico, so oblikovalci FREYWILLE zopet črpali navdih iz dobe faraonov za novo kolekcijo PHARAOH v dveh novih dizajnih: TUTANCHAMUN in LUXOR.  Po obsežnih raziskavah je bila ustvarjena pomembna kolekcija, ki  je izvajala simboliko in alegorijo – bogastvo egipčanskega nakita, poklonjenega ženstvenosti, praznovanju in starodavni lepoti. Nakit iz zlate dobe sedaj sije v bolj subtilni barvni lestvici, brezčasna “nude” barva v kombinaciji s temno rdečo in svetlo modro barvo.

 

K800_PHARAON-TUTANCHAMUN & LUXOR

Impresivna grobnica faraona Tutankamona je unikatni zaklad, odkrit leta 1922, zaslužen za bogat vir inspiracije za novo simboliko. Izrazne barve v turkizni, kraljevi modri in rdeči se nanašajo na poldrage kamne turkiz, lapis lazuli  in karneol, ki so bili v času Tutankamona uporabljeni za nakit. Zlato v dizajnu in zlata obroba se nanašata na zlate predmete v grobnici, kot je znamenita zlata maska. Mistična simbola, znamenita skarabej in nežni lotusov cvet, navdihnjena po bogati egipčanski kulturi, sta bila z vso ljubeznijo do detajlov vključena v nakit in posredujeta posebno sporočilo vsakega kosa.

[sliderpro id=”766″]

Luxor, piramidni kompleks v Dašurju: vir izjemno redkih zakladov! Leta 1895 je bila odkrita do tedaj nedotaknjena grobnica Chnumete, starodavne egipčanska princese 12. dinastije. Tu so odkrili do sedaj nekaj najboljših dragocenosti, vključujoč izjemno tiaro princese, najstarejši emajliran nakit, ki je bil kdajkoli odkrit. Ljubke rozete in delikatne lilije – simbol plemstva in ženstvenosti – so bili glavni predmeti v dizajnu. Pahljače v različnih barvah, ki krasijo kose nakita, spominjajo na status princese Chnumet. Modri toni v različnih odtenkih, turkizna in svetlo rdeča barva žarijo v draguljih na starodavni tiari princese Chnumet, ki na elegantni temni podlagi zažarijo v vsej svoji lepoti.

[sliderpro id=”767″]

 

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si