Presenetljiva petarda Crackin’ Dog in prvi Pasji radio

unnamed

December prinaša veliko prazničnega veselja. Živobarvne okraske, živahna druženja in iskrive ognjemete. A ne, to ni veselje za vse, še posebej pa ne za pse. Ti december doživljajo veliko manj veselo. Poleg nevarnosti poškodb z okraski in občutkov tesnobe v veliki množici ljudi, jim največji stres in trpljenje predstavlja pokanje številnih pirotehničnih sredstev. A zakaj ne bi tega spremenili? In to na zanimiv način, ki pritegne pozornost tako ljubiteljev prazničnega pokanja, kot tudi ljubiteljev živali in podpornikov boja proti petardam.

unnamed-2

Pasja pekarna HOV-HOV je tako skupaj z oglaševalsko agencijo Luno\TBWA ustvarila družbeno odgovorno kampanja, ki v dveh korakih ozavešča o problemu in hkrati ponuja aktivno rešitev. V začetku prazničnega decembra so najprej predstavili presenetljivo Crackin’ Dog – po besedah stvariteljev, prvo slovensko petardo, ki naj bi bila tako pasja, da »poči in bliska kot mrcina«. S tem je na družbenih omrežjih nemudoma pritegnila pozornost ljubiteljev prazničnega pokanja, ki so prek spletnega mesta www.crackindog.si bliskovito oddajali svoja naročila za brezplačen vzorec in hkrati delili navdušenje s svojimi prijatelji na Facebooku. Vendar, kar jih je po 15. decembru pričakalo v nabiralniku, ni bila najbolj pasja, temveč lažna petarda s presenetljivo vsebino: pasjimi priboljški pekarne HOV-HOV in pomenljivim sporočilom. Spodbuda, da veselje ob metanju petard, raje zamenjajo za veselje psa ob slastnih piškotkih Pasji smodniki.

unnamed-1

V tem času so se vnele tako govorice navdušenja med (predvsem) mlajšimi ljubitelji prazničnega pokanja, kot tudi ogorčenja ljubiteljev psov. Vsi pa so se spraševali, ali gre za resnično stvar. O petardi, ki je s tako vnemo zbujala sumničavost in radovednost, so svoje občutke tako izrazili tudi nekateri znani slovenski blogerji in skupine za zaščito živali. Presenetljiva Crackin’ Dog petarda pa je dosegla vrhunec z rekordnim številom več kot 1000 naročil in 10.000 obiskov spletne strani. Po uradnem razkritju resnične narave Crackin’ Dog petarde, 16. decembra, se ozaveščanju z močnim sporočilom pridružuje tudi inovativna aktivna rešitev za lajšanje stresa psov med prazničnim pokanjem – Pasji radio. Gre za spletni radio, s podporo Radia Terminal, ki kot prvi ponuja praznični program, namenjen izključno za pse. Raziskave namreč kažejo, da glasba, predvsem klasična, močno lajša stres psov med pokanjem petard.

Pomirite svoje kužke. Zavrtite jim www.pasjiradio.si Rezultat iskanja slik za nota

Foto: PR

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si