Pri nakupu telefona je barva pomembna kar 88 odstotkom Slovencev


Barva predmetov v naši okolici vpliva na naše razpoloženje, bodisi se tega zavedamo ali pa ne. In ravno zato so barve danes tako pomembne. Kar 88 odstotkov Slovencev, ki je sodelovalo v raziskavi je zatrdilo, da je barva odločilnega pomena ob nakupu telefona.

Izbira barve sporoča nekaj o nas, barva pa vpliva tudi na naše razpoloženje. Če se zazrete skozi okno proti zelenemu travnik, vas bo to umirilo, če boste na siv deževen dan oblekli bolj živahen kos oblačila, pa vas bo to razvedrilo in napolnilo z energijo.
V Huaweijevi raziskavi na družbenem omrežju instagram, v kateri je sodelovalo 840 anketirancev, je kar 72 % vprašanih odgovorilo, da verjame, da z barvo telefona izraža svojo osebnost.

Črna ni več “in”!
Če je do pred kratkim veljalo, da je najbolj “in” imeti črn telefon, je raziskava pokazala, da to danes ne drži več. Kar 34 % vprašanih je sicer odgovorilo, da si lasti črn telefon, vendar pa se ob nakupu novega telefona ne bi več odločili za črno, ampak za eno izmed drugih barvnih možnosti. Med najbolj priljubljenimi izbirami so bile modra, barva somraka in bela barva.

Koliko ljudi uporablja zaščito?
Si lahko mislite, da kar 88 % vprašanih uporablja ovitek za telefon? Najbolj pogost je prozoren, za katerega se je odločilo kar 59 % vseh sodelujočih. To potrjuje tudi dejstvo, kako pomembna je sama barva telefona – torej dosti bolj kot stil ovitka.
Glavni razlog za uporabo ovitkov je pričakovano želja po zaščiti telefona pred poškodbami, kar je potrdilo 91 % vprašanih.

Huawei se odziva na trende – tudi v barvah
Po navdihu sijoče energije svetlobe je Huawei P20 zdaj na voljo v novem barvnem prelivu – v barvi somraka. Učinek svetlečega barvnega prehoda je edinstven med pametnimi telefoni in daje vtis severnega sija na dosegu roke. Barve zaobjamejo vse: od vijolične, prek modre ter vodno zelene do globoke kobaltno zelene. Barvni preliv deluje naravno in blagodejno vpliva na naše oči, hkrati pa kaže bogastvo in raznolikost čustev. Vsak odtenek v prelivu ima svoj karakter. Modra je običajno znana po svojih pomirjajočih učinkih. Temnejši odtenki stimulirajo misli v bolj jasno razmišljanje, medtem ko imajo zeleni bolj sproščujoč odziv. To so najbolj prijazni odtenki za oči. Vijolična se povezuje z bogastvom in plemenitostjo. Stimulira naše misli in spodbuja intenzivno razmišljanje.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si