Prihaja 5. sezona serije Komaj živ!

21

Tim Allen se v vlogi Mika Baxterja vrača s peto sezono serije Komaj živ. Mike se še vedno vsak dan sooča s preizkušnjami lastnih zamisli o vsem, v kar močno verjame. Je vodja trženja v veleblagovnici s športno opremo – Outdoor Man in ravno se je vrnil s čudovitega dvomesečnega službenega potovanja po oddaljenih krajih.  Zelo vesel je ponovnega snidenja z ženo in tremi hčerkami, vendar ugotovi, da se je v njegovi odsotnosti doma in v službi marsikaj dogajalo.

Vanessa (Nancy Travis) se navaja na novo službo. Kariero geologinje je zamenjala za hvaležno, vendar zahtevno službo učiteljice naravoslovja v eni od finančno podhranjenih srednjih šol v Denverju. Predana mati se prav tako sooča s skorajšnjim sindromom praznega gnezda in išče ravnotežje med tem, ali naj se s tem preprosto sprijazni ali ne. Najstarejša hčerka Baxterjevih, Kristin (Amanda Fuller), ni več samohranilka, saj se je poročila z Ryanom (Jordan Masterson), očetom svojega osemletnega sina Boyda (Flynn Morrison). Zelo uspešna je kot vodja vse bolj priznane restavracije Outdoor Man Grill. Toda odnos z Mikom postane zapleten, saj je zdaj ključna članica njegove delovne “družine”. Kristin (Amanda Fuller) se je poslovno razcvetela, Mike pa vse več časa preživlja s svojim svobodomiselnim zetom Ryanom (Jordan Masterson), ki na vsakem koraku dokazuje, da je vseveden, kar zadeva starševstvo. Za Mika je vnuk Boyd drugi “zadnji preživeli” in čuti dolžnost, da fanta reši pred liberalno vzgojo mladih staršev. Srednja hčerka Mandy (Molly Ephraim) je vse bolj uspešna kot modna oblikovalka. Mlada podjetnica ugotovi, da je njen oče pomemben vir čustev, ko se spopada s težavami, ki spremljajo njeno željo po uspehu. Vendar s to željo še poudari razliko v življenjski filozofiji sebe in svojega fanta. Mandy je ambiciozna, sanja o velikih dosežkih, zvesti in razigrani Kyle (Christoph Sanders) pa je zadovoljen s tem kar ima. Mike mora pomagati najmlajši hčerki Eve (Kaitlyn Dever) obvladati stres v zadnjem letniku srednje šole, saj si prizadeva uresničiti življenjske sanje, da bi se vpisala na ameriško vojaško akademijo West Point. Toda sčasoma se Eve začne spraševati, kje se njene sanje začnejo in kje se pričakovanja drugih ljudi, še posebej Mika, končajo.

1

Tu je še Chuck Larabee (Jonathan Adams), Mikov sosed – vodja varnostne službe v veleblagovnici Outdoor Man. Mike in Chuck vztrajata, da se ne razumeta, ker sta si preveč različna, vsi drugi pa menijo, da sta si v laseh, ker sta si preveč podobna. Oba sta čemerna, naporna in vsiljiva ter na to ponosna. In Mikov dolgoletni šef in prijatelj Ed Alzate (Hector Elizondo), ki se mora znova učiti, kako hoditi na zmenke v svetu družbenih omrežij. Zanaša se na Mikove hčerke, še posebej Mandy, da mu bodo pomagale krmariti v teh čudnih vodah (in aplikacijah). V dobrem in slabem Ed dokazuje, da leta niso merilo za mladost.

Mike poskuša pobegniti pred vso to dramo v topel moški objem trgovine Outdoor Man. Svoje mnenje še vedno izraža v video blogu Outdoor Man, ki ga neznansko rad uporablja za pridige o vsemogočem, in nagovarja tiste, ki se strinjajo, da so pravi moški ogrožena vrsta. Konec koncev je on tisti steber zdravega razuma sredi kaosa večjega sveta, podvrženega nenehnim spremembam, ki po njegovem  mnenju  ne prinašajo vedno izboljšav.

1036.892x502

5. SEZONA KOMEDIJE KOMAJ ŽIV vse dni od ponedeljka do petka, ob 20:00, na FOX TV od 12. maja!

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si