Prihaja plesni šov, ki je kar enaindvajsetkrat razprodal Wembley areno

 

Ekstravagantna plesna predstava z irsko tradicijo Lord of the Dance bo 7. aprila zaživela na velikem odru ljubljanskih Stožic.

Ena izmed najbolj obiskanih predstav na svetu že 20 let podira vse prodajne rekorde in za seboj pušča navdušene množice. Z rekordom, ki ga drži še danes, je kar 21-krat razprodala legendarno londonsko Wembley areno in nastopala na nogometnih stadionih po Evropi in Aziji pred očmi 120.000 obiskovalcev. Do danes si je njihove predstave ogledalo več kot 100 milijonov ljudi v 67 različnih državah, na vseh kontinentih.

 

 

Keltska plesna pravljica občinstva po vsem svetu osvaja z ekstravagantnimi kostumi in osupljivo spretnostjo, energijo in hitrostjo nastopajočih v podkovanih plesnih čevljih. Irsko tradicijo predstava združuje z najnovejšo tehnologijo, spektakularnimi svetlobnimi efekti, plešočimi roboti in akrobati. V pravljici boja dobrega proti zlu plesalci predstavo stopnjujejo skozi strastno ljubezensko zgodbo, ki opisuje pot Malega duha skozi čas in njegovo pomoč Gospodu plesa, ki hoče svoje ljudstvo zaščititi pred Gospodom teme in njegovimi učenci. Brezčasna zgodba o hrepenenju, ljubezni ter veri v dobro in pozitivno.

 

 

Predstavo Lord of the Dance je ustvaril idejni vodja, režiser in producent plesalec Michael Flatley, rojen leta 1958. Pri enajstih letih je pričel obiskovati irsko plesno šolo “Dennehy School of Irish Dance” v Chicagu in pri sedemnajstih kot prvi Američan že osvojil naslov svetovnega prvaka v irskih plesih. Predstavo zaznamuje keltska tradicija, ki je zaznamovala tudi Flatleyja samega, v njej pa je predstavil svojevrstno različico keltskega plesa, mešanico tradicionalnih plesnih korakov, stepa in musicala, s katero se je uvrstil v svetovni koreografski in plesni vrh. Leta 1989 je postavil tudi Guinnessov svetovni rekord v stepu s kar 28 udarci na sekundo in leta 1998 podrl lastni rekord s 35 udarci na sekundo.
To pomlad se boste lahko v ljubljanskih Stožicah naužili plesnega spektakla, ki ga odlikuje neverjetna energija.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si