Prihaja že deveti festival Bralnice pod slamnikom!

Založba Miš pripravlja že devetič Bralnice pod slamnikom, prvi tovrstni slovenski mladinski literarni festival.

Tudi tokrat se je pri organizaciji dogodkov povezala s knjižnicami Domžale, Tolmin, Idrija, Nova Gorica in Sežana ter, letos na novo, z Mariborsko knjižnico. Tako postaja festival Bralnice pod slamnikom, ki preko literature širi zavest o pomenu medkulturne strpnosti in medgeneracijskega sodelovanja, vse bolj vseslovenski.

Rdeča nit letošnjih festivalskih dogodkov je poezija. Mladi jo bodo prebirali na raznih festivalskih dogodkih, se pogovarjali o njej ter se preko nje izražali na različne načine (v obliki literarnih izdelkov, likovnih del, glasbenih nastopov itd.).

Glavno dogajanje, ki bo združeno z obeleženjem 170. obletnice smrti Franceta Prešerna oziroma s praznovanjem kulturnega dne, se bo odvijalo od 29. januarja do 13. februarja, festivalske aktivnosti pa bodo v teku vse do začetka aprila.

Festival se bo začel odvijati v soboto, 26. januarja, v domžalski knjižnici, in to s strokovnim srečanjem o poeziji, osrednji dogodek, slavnostno odprtje festivala, pa bo v torek, 29. januarja, v Kulturnem domu Franca Bernika v Domžalah, ob 12. uri.

Osrednji gost odprtja festivala bo pisatelj, pesnik, prevajalec, literarni zgodovinar in profesor na Univerzi v Celovcu Peter Svetina, slovenski izbranec za nominacijo za Andersenovo nagrado. Z njim se bo pogovarjal voditelj prireditve, vsestranski Boštjan Gorenc – Pižama. V nadaljevanju se bosta Pižami na odru pridružila še dva imenitna slovenska ustvarjalca, Feri Lainšček in Saša Pavček, s svojima aktualnima svežima deloma za otroke.

Saša Pavček

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si

Z nadaljevanjem uporabe te strani se strinjate z uporabo piškotkov. Več informacij

Nastavitve piškotkov na spletni strani Grazia.si so nastavljeni na "dovoli piškotke", da bi vam omogočili čim boljše delovanje spletne strani. Pred nadaljevanjem uporabe te spletne strani potrdite, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Zapri