Prihaja že deveti festival Bralnice pod slamnikom!

Založba Miš pripravlja že devetič Bralnice pod slamnikom, prvi tovrstni slovenski mladinski literarni festival.

Tudi tokrat se je pri organizaciji dogodkov povezala s knjižnicami Domžale, Tolmin, Idrija, Nova Gorica in Sežana ter, letos na novo, z Mariborsko knjižnico. Tako postaja festival Bralnice pod slamnikom, ki preko literature širi zavest o pomenu medkulturne strpnosti in medgeneracijskega sodelovanja, vse bolj vseslovenski.

Rdeča nit letošnjih festivalskih dogodkov je poezija. Mladi jo bodo prebirali na raznih festivalskih dogodkih, se pogovarjali o njej ter se preko nje izražali na različne načine (v obliki literarnih izdelkov, likovnih del, glasbenih nastopov itd.).

Glavno dogajanje, ki bo združeno z obeleženjem 170. obletnice smrti Franceta Prešerna oziroma s praznovanjem kulturnega dne, se bo odvijalo od 29. januarja do 13. februarja, festivalske aktivnosti pa bodo v teku vse do začetka aprila.

Festival se bo začel odvijati v soboto, 26. januarja, v domžalski knjižnici, in to s strokovnim srečanjem o poeziji, osrednji dogodek, slavnostno odprtje festivala, pa bo v torek, 29. januarja, v Kulturnem domu Franca Bernika v Domžalah, ob 12. uri.

Osrednji gost odprtja festivala bo pisatelj, pesnik, prevajalec, literarni zgodovinar in profesor na Univerzi v Celovcu Peter Svetina, slovenski izbranec za nominacijo za Andersenovo nagrado. Z njim se bo pogovarjal voditelj prireditve, vsestranski Boštjan Gorenc – Pižama. V nadaljevanju se bosta Pižami na odru pridružila še dva imenitna slovenska ustvarjalca, Feri Lainšček in Saša Pavček, s svojima aktualnima svežima deloma za otroke.

Saša Pavček

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si