Prilagodite nego trenutnemu stanju kože!

Sonce, vir toplote in ugodja, je nujno potrebno za življenje na Zemlji. Zmerno izpostavljanje soncu pomaga pri sintezi vitamina D, ki je potreben za vezavo kalcija v kosteh in za izločanje melatonina, ki je znan po svojem antidepresivnem delovanju. Toda prekomerno izpostavljanje soncu ima lahko škodljive posledice za organizem, predvsem za kožo, na katero delujejo tri vrste UV-žarkov: Žarki UVB so najmočnejša vrsta žarkov in delujejo samo na povrhnjico oziroma vrhnjo plast kože. Ti žarki povzročijo eritem, bolj znan kot sončne opekline, kar se kaže kot pordela koža in kongestija. Prav tako ustvarijo proste radikale, ki lahko poškodujejo DNK in beljakovine v kožnih celicah. Žarki UVA so manj močni, dosežejo dermo, ki se nahaja pod povrhnjico, in povzročijo reakcije z dolgotrajnimi posledicami. Prispevajo k prehitremu staranju kože (t. i. fotostaranje), kar se kaže v obliki gub, izgube elastičnosti kožnega tkiva in dehidraciji zgornje plasti povrhnjice. Infrardeči žarki prodrejo v podkožna tkiva in povečajo poškodbe, ki jih povzročijo žarki UVA ter UVB, pri tem pa izzovejo tudi oksidativni stres.

Za učinkovit boj proti vsem škodljivim učinkom sončnega sevanja je Biologique Recherche razvil program nege v treh korakih, prilagojen vsem trenutnim stanjem kože, izpostavljene velikim količinam UV- in infrardečih žarkov:

PREPARATION U.V. – Priprava kože pred izpostavljenostjo soncu in zaščita povrhnjice, spodbujanje naravne porjavelosti, preprečitev nastanka pigmentnih madežev in staranja kože.

PROTECTION U.V. – Ta 100-odstotni naravni ekskluzivni izdelek Biologique Recherche brez nanodelcev varuje povrhnjico pred UVA-, UVB- in infrardečimi žarki, saj med izpostavljenostjo ustvarja pregrado, ki kožo varuje pred sončnimi žarki. Izdelek je fotostabilen in vodoodporen. Prvi na svetu!

REPARATION U.V. – Kompleksna formula nege, bogate z aktivnimi sestavinami, ki umirjajo in regenerirajo kožo po izpostavljanju soncu in pri tem zmanjšujejo znake staranja.

Posebnost pristopa Biologique Recherche je njegov nekonvencionalen pogled na kožo, h kateri ne pristopa kot k statični celoti, ampak kot k »Trenutnemu stanju kože®«. Naša koža je odsev nas samih, zato se stanje naše kože spreminja nekajkrat na dan, k čemur pripomorejo neprimerna nega, zunanji (podnebje, temperatura, klimatizacija, kajenje, onesnaženje) in notranji dejavniki (stres, spolni hormoni, način življenja, leta). Metodologija Biologique Recherche se koži posveti z upoštevanjem vsakega od teh dejavnikov in njegovih sprememb. Te spremenljivke otežijo izbiro pravega izdelka, saj je treba upoštevati vse navedene dejavnike, zato izdelek ne more biti vedno enak. Strokovnjaki v Biologique Recherche lahko analizirajo te spremenljivke in ženskam ter moškim svetujejo najprimernejšo nego za njihovo specifično Trenutno stanje kože® s pomočjo Skin Instant Lab®, edinstvenim sistemom za analizo, diagnostiko in svetovanje pri izbiri izdelkov in postopkov.

Foto: PR

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si