Priljubljen nakit oživlja egipčansko kulturo

nakit-freywille-kolekcija-pharaoh

V mesecu septembru je v Narodnem muzeju Slovenije potekala celodnevna predstavitev najnovejše kolekcije FREYWILLE – PHARAOH. Presenetljivi svet starega Egipta z mističnimi simboli je bil navdih za dizajna Tutanchamun in Luxor, ki simbolizirata regeneracijo in obuditev, poklon ženstvenosti, veličastnosti in starodavni lepoti.

k800__kvp4224
Skozi čas in kulturo črne celine nas je popeljal kustos g. Tomislav Kajfež. Občudovali smo  kreacijo obleke  z ročno izdelanimi detajli, kakršno so nosile starodavne egipčanske princese, modne kreatorke Maje Ferme. Zahvaljujoč podjetjema Digidrom in Samsung smo lahko vstopili v virtualni svet Egipta in se sprehodili po grobnici faraona Tutankamona.  

k800__kvp4014

Da je bilo vzdušje prav zares egipčansko pa je naše brbončice razvajal WINE OF FIRE s posebno penečo penino z zlatim prahom, se sladkali z egipčanskimi sladicami in pozibavali boke v melodijah egipčanske pesmi izvajalke Umm Kulthum s pesmijo Alf leila wa leila, ki nam jo je premierno zapela ambasadorka za FREYWILLE Slovenija, Manca Izmajlova.

k800__kvp4249

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si