Privoščite si trenutke zase


Imate tudi vi občutek, da življenje teče mimo vas in da vam zmanjkuje časa zase? Vprašanje je, ali je resnično prav vse tako nujno ali pa je med vsemi “nujnimi stvarmi” tudi kakšna, ki vam zgolj krade čas, ki bi ga lahko preživeli na bolj kakovosten, zadovoljujoč način. Morda vam bodo v pomoč naslednji nasveti
.

Zadihajte
Na to, da smo pod stresom, nas lahko opozori že dihanje, saj postane plitvo in skorajda neopazno. Večkrat na dan se spomnite in zares zadihajte. Lahko pa vam pomaga ta preprosta vaja – medtem ko ležite na hrbtu, položite roke na trebuh in globoko dihajte. Dih nekaj trenutkov zadržite in nato izdihnite. Dihanje ponavljajte počasi in zbrano, počutili se boste precej boljše.

Nagradite se
Nagradite se z nečim, kar vam prinaša veliko zadovoljstva in veselja. Za svoj denar trdo delate in čas je, da ga nekaj namenite tudi sebi. Kupite si tisto, kar želite, seveda v okviru možnosti. Privoščite si pedikuro, masažo, lahko pa tudi kakšen izlet.

Pojdite na sprehod
Pojdite v naravo in se nadihajte svežega zraka, prisluhnite zvokom narave in občutite veter, ki piha mimo vas. Nekatere najboljše stvari so včasih čisto zastonj. Sprehod je zagotovo ena izmed njih. Za lahek korak pa bodo poskrbeli čevlji Ara, ki ponujajo najvišji nivo udobja in funkcionalnosti.

Berite
Knjigoljubi, vzemite v roke najljubšo knjigo in se prepustite svetu domišljije in knjižnim junakom.

Privoščite si nekaj glasbe
Glasba je univerzalni jezik in kukalo v našo dušo. Sodobna tehnologija nam omogoča, da si zavrtimo točno določeno glasbo ob točno določenem trenutku – takrat, ko si to želimo. Izkoristite to prednost. Zavrtite si svoje najljubše pesmi in uživajte.

Meditirajte
Sprostite svoj um in se otresite vseh skrbi in stresa. Prižgite dišeče palčke in sveče. Ljubitelji dišav kanite nekaj kapljic eteričnega olja vrtnice in vanilje v izparilnik, nato pa se udobno usedite ter se potrudite, da iz misli izženete vse neprijetne misli.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si