Privoščite stopalom dopust tudi, ko se vrnete s počitnic

Poletni dnevi pustijo pečat na naših stopalih. Pa je čisto vseeno ali smo hodili naokoli in spoznavali nove kraje ali samo ležali na plaži in se namakali v morju. Poletje pusti sledi.
Vsakič, ko stopite na stopala in pričnete hoditi, se peta dvigne od tal do te mere, da polovico telesne teže prenese na prste. V povprečnem dnevu hoje je skupek sil, ki pritiskajo na stopala v povprečju primerljiv s polnim tovornjakom cementa. Zato ni nič čudnega, da so razpokane pete pogosta težava nog. Zraven povsem normalne obrabe stopal pri hoji, povzroči razpokane zelo suha in trda koža, zlasti ko se naravna prožnost kože zmanjša s starostjo ali pa s pomanjkanjem vlažnosti zaradi suhega poletja. Sprva je to lahko zgolj neprijetnost in kozmetični problem, toda ko razpoke postanejo pregloboke, postanejo boleče že, če stopimo nanje. Lahko gre za sezonsko težavo, ko veliko hodimo bosi po hrapavih površinah, velikokrat pa krivde ne gre vreči na poletje, temveč na neredno nego. Najpomembneje je stalno odstranjevanje trde kože na petah. Tega ne gre zanemariti, saj se razpoke ne bodo zacelile, dokler se ne odstrani odvečna trda povrhnjica.

Naj vas podatek o tovornjaku cementa ne odvrne od hoje. Hoja je najboljša vaja tako za naša stopala kot noge. Z izboljšanjem krvnega tlaka prispeva k boljšemu splošnemu zdravju in nadzoru telesne teže. Povprečen človek v enem dnevu naredi do 10 tisoč korakov, v svojem življenju pa prehodi okoli 200 tisoč kilometrov. To je več kot štiri krat okoli sveta. Zato dobre in redne nege stopal ne gre zanemariti. Znamka Hansaplast priporoča uporabo krem za stopala dva krat na dan, da se zagotovi vlažnost, ki preprečuje razpoke kože. Obenem pa s z nanosom mazila in nežne masaže razbremenite ne samo stopala, temveč tudi duha.

Hansaplast REPAIR & CARE mazilo za nego stopal aktivno obnovi tudi zelo suho in razpokano kožo poletnih popotnikov. Mazilo takoj navlaži in pomiri kožo ter aktivira naravno regeneracijo, da obnovi gladko in zdravo kožo, ne da bi na koži povzročilo občutek skelenja. Za mehka in sveža stopala je dovolj že majhna količina mazila na prizadeto kožo, vendar nikoli na rane.
Naj poletje pusti sledi v vaših srcih in ne na stopalih!

Save

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si