Razvajajte brbončice na Sladki Istri!

sladka_istra_1

Koper bo v soboto, 17.9., in nedeljo, 18.9., že osmič gostil največji mednarodni festival sladic in sladkih izdelkov v državi – Sladka Istra. Obiskovalci prireditve se boste tako lahko znova sprehodili po koprski obmorski promenadi in v zameno za degustacijske kupone na “sladkih poteh” okušali najrazličnejše sladke izdelke, bodisi iz slovenske Istre bodisi z drugih koncev Slovenije kot tudi iz tujine. V kolikor pa vas bo kakšna sladica zares prevzela, jo boste lahko v večjih količinah tudi nakupili za domov.

Vsi ljubitelji čokolade boste na svoj račun prišli v deželi čokolade, ki bo svoje dobrote ponujala pod oboki koprske Taverne in na bližnjem Carpacciovem trgu. Prav tako organizator prireditve, Mestna občina Koper, tudi letos ni pozabila na najmlajše obiskovalce Sladke Istre, katere čaka razgiban program z otroškimi delavnicami in predstavami. Tudi štirinožnim prijateljem bo namenjena posebna stojnica, sladkali pa se boste lahko tudi vsi ljubitelji presne in naravne prehrane, pa tudi tisti, ki se izogibate glutenu in drugim alergenom.

Letošnjo Sladko Istro bo pospremil tudi bogat spremljevalni program. Pripravili bodo različne kuharske delavnice in vodene degustacije, poskrbljeno pa bo tudi za pester kulturni program ter številne druge aktivnosti. Med slednjimi velja omeniti dobrodelno peko palačink, v kateri se bodo pomerili nekateri prepoznavni obrazi in zvezdniška imena slovenske medijske scene. Okusne recepte bo z vami delil zmagovalec oddaje MasterChef  Darko Klemen, medtem ko se boste veliko zanimivega lahko naučili na delavnicah mojstra slaščic Gorazda Potočnika, Karima Merdjadi, poznanega tudi kot  enega izmed treh sodnikov MasterChefa, Tomaža Bevčiča iz portoroške restavracije Rizibizi, sicer večkratnega nagrajenca natečajev Sladke Istre, Dragice Lukin, prepoznane hrvaške slaščičarke, Naserja Gashija, večletnega člana ocenjevalne komisije natečajev Sladke Istre in drugih slaščičarskih ustvarjalcev.

dsc08008

V sklopu prireditve bodo razglasili in nagradili tudi zmagovalce sladkih natečajev za Muškat Sladke Istre, Najizvirnejšo sladico Istre in Naj torto Sladke Istre 2016, katere bo seveda možno tudi okusiti. Del prireditve pa bo tudi letos že tradicionalni Ex tempore Sladka Istra.

Nešteto je torej razlogov, da se tretji vikend v septembru pripeljete v Koper in s sladkimi dobrotami razvajate svoje brbončice. Sladka Istra vas pričakuje!

Foto: PR

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si