Rdeči noski prinašajo nasmehe v bolnišnice

V skupni akciji z naslovom Prinesite tudi vi nasmeh v bolnišnice partnerja projekta Henkel in Mercator podpirata delo organizacije Rdeči noski, ki s svojim nesebičnim delovanjem že dolgo let prinaša nasmehe na obraze bolnih otrok. V tej plemeniti akciji lahko sodelujete prav vsi. V decembru 2015 in januarju 2016 boste z vsakim nakupom izdelkov Persil, Silan in Somat v trgovinah Mercator darovali 10 centov za pomoč organizaciji, kjer simpatični klovni z rdečimi noski rišejo nasmehe na otroške obraze. Rdeči noski v Sloveniji že 11 let redno obiskujejo otroke in odrasle v 15 bolnišnicah po državi. V vlogi klovnov so profesionalni umetniki, oblečeni v kostume, ki obiskujejo ustanove za osebe s posebnimi potrebami, zdravstvene ustanove in domove za ostarele.

Anja Križnik Tomažin, Eva Škofič Maurer, klovn Rdečih noskov, Špela Palčič, key account manager Henkel Slovenija, Tanja Lovrek, direktorica sektorja programa neživila V podjetju Mercator jpg

Na fotografiji: Anja Križnik Tomažin, Eva Škofič Maurer, klovn Rdečih noskov, Špela Palčič, key account manager Henkel Slovenija, Tanja Lovrek, direktorica sektorja programa neživila v podjetju Mercator (Foto: Mediaspeed/Anže Krže)

“Mitja je star štiri leta in vsak drugi dopoldan preživi na dializi. Všeč mu je, kadar delamo vragolije – takrat me lahko glasno “okrega”, požuga s prstom in reče “neeeee” – njegov smeh pa govori: “Šeeeee!” Tokrat sva se s Cvilko predolgo zadržali na drugih oddelkih v bolnišnici in ko sva prišli do dialize, se na zvonenje nihče ni odzval. Očitno sva prišli prepozno. Razočarano sva se prestopali pred zaprtimi vrati. Naslednji dan naju je čakalo pismo: “Dragi klovni – čakal sem vas … Tukaj sem vsak torek, četrtek in soboto – prosim pridite vedno! Mitja, po nareku zapisala mama.” K Mitji nikoli več ne zamudimo. Obljubili smo mu, da bomo vedno prišli. Namen društva Rdeči noski je, da tudi v bodoče ohranjamo svoje redne programe (klovnske obiske v bolnišnicah), saj ko začrtamo dneve naših vizit – se pravzaprav zaobljubimo, da bomo tam takrat, ko nas potebujejo. To nam bo v prihajajočem letu uspelo tudi s pomočjo podjetij Henkel in Mercator, za kar smo iskreno hvaležni!« je povedala Eva Škofič Maurer, ambasadorka društva Rdeči noski.

 

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si