Recept dneva: domače bounty čokoladice

Twix, Snickers, Mars in Bounty. Vsi jih poznamo in GRAZIA verjame, da ima vsak izmed nas svojega favorita. Tokrat vam predstavljamo recept za domače bounty čokoladice, ki vsebuje samo pet sestavin. Vse so dostopne v večjih trgovinah, predvsem pa je dobro biti pozoren, da kupimo pravo kondenzirano mleko. To pripomore tudi k temu, da dodajanje sladkorja ni potrebno. Odlično, kajne?

 

Sestavine

300 g grobo mlete kokosove moke + 2 žlici za dekoracijo

1/4 žličke soli

320 g zgoščenega sladkega kondenziranega mleka

1 čajna žlička vanilijeve paste

200 g jedilne čokolade (45% – 50% kakava)

 

Postopek

1. Pripravimo kokosovo zmes

V skledo damo kokosovo moko, sol, kondenzirano mleko in vanilijevo pasto (ali drugo vanilijevo aromo, semena). Kokosovo zmes zajamemo z žlico za sladoled in oblikujemo v valj, dolg približno 10 cm in 2 cm premera. Prestavimo na krožnik ali pekač obložen s papirjem za peko in postavimo v hladilnik za 2 uri (ali čez noč), ali v zamrzovalnik za 30 minut.

GRAZIA nasvet: Poljubno lahko kokosov nadev damo v pekač in ga kasneje narežemo na bounty rezine, ali pa z njim napolnimo poljuben silikonski model in tako dobimo drugo obliko bounty čokoladic.

2. Stopimo čokolado

Čokolado narežemo na manjše kose ali uporabimo čokoladne kapljice. Damo v skledo in v 30-sekundnih intervalih segrejemo v mikrovalovni pečici, da se čokolada stopi, med vsakim intervalom čokolado premešamo. Lahko pa jo stopimo tudi nad paro. Dobro premešamo. Poljubno lahko za tanjšo plast čokolade dodamo že žlico tekočega kokosovega olja, kakavovega masla ali drugega rastlinskega olja.

3. Domače bounty čokoladice

Kokosovo zmes vzamemo iz hladilnika oziroma zamrzovalnika. Vsako kokosovo tablico potopimo v stopljeno čokolado in jo v vilico dvignemo iz skodelice. Potresemo in s spodnjim delom čokolade potegnemo ob rob skodelice, da se znebimo odvečne čokolade. Oblite bounty čokoladice postavimo na pekač obložen s papirjem za peko in poljubno posujemo še s kokosovo moko, da dobimo poljuben vzorec. Postavimo v hladilnik za vsaj 20 – 30 minut, da se čokolada strdi, lahko pa tudi čez noč. Postrežemo ali pa hranimo v zaprti posodi v hladilniku do 14 dni. Preden postrežemo postavimo na sobno temperaturo za 10 minut, da se čokoladice temperirajo.

 

Shranjevanje in zamrzovanje bounty čokoladic

Domače bounty čokoladice se dobro shranjujejo. Hranimo jih v zaprti posodi, v hladilniku, do 14 dni. Preden jih postrežemo jih lahko poljubno damo na sobno temperaturo za 10 – 15 minut, da se sestavine temperirajo.

Lahko pa jih tudi zamrznemo. Zamrznjene hranimo v zaprti embalaži za zamrzovanje ali v vrečki za zamrzovanje v zamrzovalniku do 1 mesec. Lahko jih odtalimo, tako da jih postavimo v hladilnik za 1 uro, lahko pa jemo zamrznjene. Zamrznjene čokoladne bounty čokoladice so sploh fantastične v vročih poletnih dneh.

Pri receptu si lahko pomagate tudi z videom.

Pa dober tek!

RECEPT IN FOTOGRAFIJE: JERNEJ KITCHEN

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si