Sendvič z ricotto in paradižniki je odličen za svež poletni prigrizek, zajtrk ali brunch. Je nepogrešljiv v glavni sezoni paradižnika, ko je ta sočen in noro dober. Tudi recept je povsem preprost, saj lahko sendvič pripravite v zgolj petih minutah. GRAZIA ga enostavno obožuje!
SESTAVINE
2 kosa kruha za sendviče
1 čajna žlička olivnega olja, za kruh
100 g ricotte
1 strok česna
1 čajna žlička olivnega olja
2 večja paradižnika
6 listov bazilike
POSTOPEK
1. Kruh popečemo
Kruh pokapljamo z oljčnim oljem in popečemo v toasterju ali v ponvi, oziroma pečici.
2. Pripravimo namaz
V skodelici z metlico stepemo ricotto. Dodamo strt strok česna, olivno olje ter po okusu začinimo s soljo in poprom. Paradižnik narežemo na rezine.
3. Pripravimo sendvič
Po kruhu radodarno premažemo ricotin namaz, po vrhu razporedimo rezine paradižnika in svežo baziliko. Poljubno pokapljamo z olivnim oljem in še dodatno začinimo s soljo in poprom, po želji.
Pa dober tek!