Recept dneva: sendvič z ricotto in paradižniki

Sendvič z ricotto in paradižniki je odličen za svež poletni prigrizek, zajtrk ali brunch. Je nepogrešljiv v glavni sezoni paradižnika, ko je ta sočen in noro dober. Tudi recept je povsem preprost, saj lahko sendvič pripravite v zgolj petih minutah. GRAZIA ga enostavno obožuje!

 

SESTAVINE

2 kosa kruha za sendviče

1 čajna žlička olivnega olja, za kruh

100 g ricotte

1 strok česna

1 čajna žlička olivnega olja 

2 večja paradižnika

6 listov bazilike

POSTOPEK

1. Kruh popečemo

Kruh pokapljamo z oljčnim oljem in popečemo v toasterju ali v ponvi, oziroma pečici.

2. Pripravimo namaz

V skodelici z metlico stepemo ricotto. Dodamo strt strok česna, olivno olje ter po okusu začinimo s soljo in poprom. Paradižnik narežemo na rezine.

3. Pripravimo sendvič

Po kruhu radodarno premažemo ricotin namaz, po vrhu razporedimo rezine paradižnika in svežo baziliko. Poljubno pokapljamo z olivnim oljem in še dodatno začinimo s soljo in poprom, po želji.

 

Pa dober tek!

RECEPT IN FOTOGRAFIJE: JERNEJ KITCHEN

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si