Recept za srečo se skriva v majhnih stvareh

Ko pomislimo, kaj je tisto, kar oblikuje naše življenje, ugotovimo, da ga pravzaprav oblikujejo malenkosti. Dan nam polepšajo majhne pozornosti, ki nam jih namenijo dobri ljudje. Velikokrat je dovolj že prijazna beseda ali zgolj nasmeh, ki v nas vzbudi občutek sreče. Med občutenjem sreče in veselja pa smo tudi bolj pripravljeni na pomoč priskočiti drugim in bolj odprti za medsebojno solidarnost in sodelovanje.

 

LEPO JE POLEPŠATI DAN

Čarobne moči, ki jo ima nasmeh, se dobro zavedajo tudi pri podjetju HOFER. Z Nasmeškotki, 00dobrodelnimi piškotki, želijo pričarati nasmeh na obraz tako tistim, ki jih podarjajo, kot tistim, ki jih prejmejo, še posebej pa otrokom pod okriljem programa Botrstvo v Sloveniji. Prav njim namenjajo sredstva, zbrana od prodaje Nasmeškotkov, ki jih v omejeni količini najdete na policah trgovin HOFER v mesecu decembru po ceni 1 evro.

 

 

Z DOBRODELNIM PROJEKTOM NASMEŠKOTEK ZBRALI ŽE VEČ KOT 20.000 EVROV

S projektom Nasmeškotek so v HOFERju pričeli v letu 2017 in skupno zbrali že več kot 20.000 evrov. V tem času so številnim otrokom, ki živijo v težjih socialnih okoliščinah, omogočili počitniške dogodivščine, izvenšolske dejavnosti in nakup osnovnih šolskih potrebščin. Podpora, ki jo lahko z majhnim dejanjem, kot je nakup Nasmeškotka, izkažemo vsi, ni pomembna le zaradi finančnih sredstev. S takšnim dejanjem lahko poskrbimo, da mlade oči spet zažarijo. Pokažimo jim zato svetle luči, ki dolge noči spreminjajo v jutra, kot v interpretaciji pesmi Mlade oči, naslovne pesmi Nasmeškotkov, poje Severa Gjurin. »Z Nasmeškotkom dajemo otrokom tudi občutek, da je nekomu mar in da v stiski niso sami, saj lahko že en sam nasmeh prikliče svetlobo v teh temnih dneh,« je izpostavila Anita Ogulin, predstavnica Botrstva.

 

VSESLOVENSKI NATEČAJ ŠIROKIH NASMEHOV ZA VRTCE IN ŠOLE

Tematiko dobrodelnosti in trajnosti želijo pri podjetju HOFER skozi kreativno ustvarjanje približati tudi otrokom v vrtcih in šolah. V predbožičnem času bodo tako otroci v sklopu natečaja Moj Nasmeškotek skozi različne likovne tehnike ustvarjali in risali Nasmeškotke. Ob tem se bodo učili tudi o dobrodelnosti in trajnosti. Več o natečaju najdete na www.mojnasmeskotek.si.

 

PIŠKOTI, KI SO DOBRI PO NAMENU IN SLASTNI PO OKUSU

Da dobro dejanje ni le dobro po namenu, temveč slastno tudi po okusu, tudi letos skrbijo pri ustvarjalnici družinskih dobrot z več kot 25-letno tradicijo, dolgoletnem dobavitelju podjetja HOFER – družinski keksarni Delakorda, kjer so zanje razvili prav posebno recepturo.

 

RECEPT ZA SREČO

V mesecu decembru se zato spomnite, da lahko z lepo besedo in nasmehom veliko naredite tudi za druge. Recept za decembrsko obdarovanje je torej sila preprost. Podarite nasmeh in ob tem pomislite tudi na otroke Botrstva. Sreča se skriva v majhnih stvareh, podarite jo lahko tudi v obliki Nasmeškotka.

 

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si