Rekordna sezona Odprte kuhne

Zadnja Odprta kuhna 7. sezone ta petek na Pogačarjevem trgu v Ljubljani

V petek, 25. oktobra, bodo Pogačarjev trg še zadnjič to sezono napolnile stojnice Odprte kuhne, ki je vse od konca marca v središču prestolnice z domačimi in mednarodnimi dobrotami najboljših slovenskih restavracij razvajala rekordno število domačih in tujih obiskovalcev. S tem bo priljubljena kulinarična tržnica zaključila resnično pravljično 7. sezono delovanja v Ljubljani, poleg tega pa je Odprta kuhna redno gostovala tudi v Kopru, Novi Gorici, Celju, Novem mestu in na Ptuju. Ekipa, ki stoji za tem, zdaj že svetovno znanim projektom, je poleg tega organizirala še pomladni in jesenski Pivo & Burger Fest, ki sta bila že 12. in 13. po vrsti, ter navdušila v Križankah s prvo Brino, ljubljanskim festivalom džina, ki je presegel vsa pričakovanja.

 

 

Skoraj 100 ponudnikov, več kot 40 dogodkov in več kot 300 različnih jedi

»Marca smo zaradi številke 7 napovedali pravljično sezono in na koncu lahko rečemo, da je bila resnično prav takšna in v več pogledih celo rekordna. Presegli smo največje število Odprtih kuhn v Ljubljani ter skupno število vseh Odprtih kuhn, izvedenih v eni sezoni. Točneje je število obiskovalcev zaradi velike pretočnosti Pogačarjevega trga sicer težko oceniti, a določeni parametri nam kažejo, da je letos Odprto kuhno obiskalo rekordno število obiskovalcev, ki smo jim predstavili tudi rekordno število novih restavracij, saj se nam jih je letos na novo pridružilo kar 21. Skupno število sodelujočih partnerjev se je letos tako približalo številki 100, saj je poleg restavracij na dogodkih sodelovalo tudi več kot 20 različnih obrtnikov, kmečkih turizmov ter kulinaričnih destinacij v okviru poletne nadgradnje Slovenija – kulinarična destinacija, ki smo jo izvedli drugo leto zapored,« je nekaj resnično impresivnih podatkov pred zaključkom sezone strnil Lior Kochavy, soustanovitelj Odprte kuhne.

 

Trendi, mojstri in klasike

Na čudovitem Pogačarjevem trgu so tako ponudniki iz najboljših slovenskih restavracij  obiskovalcem v 7. sezoni pripravili več kot 300 različnih jedi in prav vse so morale izpolniti stroge standarde kakovosti, izvirnosti in kreativnosti, od katerih organizatorji ne odstopajo že od vsega začetka. Almo Kochavy, soustanoviteljico Odprte kuhne, še posebej veseli, da jim je s tolikšnim številom novih ponudnikov uspelo v središču Ljubljane predstaviti številne kulinarične trende, kot so takosi, poke sklede, neo-bistro prigrizki in vedno bogatejša brezmesna ponudba. »Seveda smo izjemno ponosni tudi na to, da so se nam tudi letos pridružili številni vrhunski kuharski mojstri, saj so svoje kuhinje na ulico postavili Igor Jagodic (Restavracija Strelec), Jorg Zupan (Atelje), Peter Kovač (Maxim), Mojmir Šiftar (Evergreen), Luka Gmajner in Marko Magajne (Galerija okusov) in Damjan Fink (Hiša Fink),« je naštela Alma Kochavy.

 

V novi sezoni se obetajo nove lokacije

V ekipi so ponosni tudi na obiske številnih domačih in tujih medijev. Po Pogačarjevem trgu so se tako sprehodili novinarji francoske revije Marie Claire, britanske Olive Magazine, nizozemskega spletnega portala RTLZ ter finske in nemške državne televizije, Odprto kuhno so obiskale ekipe National Geographica ter Netflixa, obisk pa so priporočili britanska medijska velikana The Independent in The Guardian ter popotniški Lonely Planet. »To nas izjemno veseli, ne le zaradi prepoznavnosti Odprte kuhne, temveč zato, ker prispeva k večji prepoznavnosti ljubljanske in slovenske kulinarične scene. S tem se uresničuje tudi naša dolgoročna vizija, ki jo imamo že od začetka pred sedmimi leti – Ljubljano in Slovenijo postaviti in utrditi na kulinaričnem zemljevidu sveta,« je povedala Alma Kochavy. Seveda nameravajo k temu aktivno prispevati tudi v prihodnji sezoni, za katero že potekajo tudi dogovori z nekaterimi novimi lokacijami za Odprto kuhno, na programu kulinaričnih dogodkov pa ostajajo tudi Brina, ljubljanski festival džina, ter nove izdaje priljubljenega Pivo & Burger Festa.

 

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si