RESERVED zabavna #EcoAware kolekcija

Novi trendi v okolju prijazni različici? Absolutno! Prva linija oblačil za pomlad-poletje 2020 v RESERVED-u je sestavljena iz recikliranih in organskih materialov.

RESERVED se ne omejuje le na spremljanje najnovejših trendov z mednarodnih modnih brvi, ampak veliko energije in truda vlaga tudi v iskanje in razvoj okolju prijaznejših tehnik proizvodnje oblačil in modnih dodatkov. To dosega z uporabo naprednih tehnoloških rešitev, ki med drugim vključujejo tudi uporabo odpadkov (na primer plastenk) in zaprte proizvodne cikle, ki zmanjšujejo porabo vode in energije in s tem izpust toplogrednih plinov. V najnovejši RESERVED liniji boste tako našli organski in recikliran bombaž, recikliran poliester, Lenzing™ EcoVero™ ekološko viskozo izdelano iz lesa evkaliptusa, bukve in smreke, Lyocell-Tencel™ material z videzom usnja in prijeten za nošenje in Eastman Naia™ iz lesne kaše – material, ki je hipoalergičen in mehak na dotik.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oblačila so lahkotna – tako po obliki kot po kroju. Zabavna #Eco Aware kolekcija se predstavlja v paleti modnih zelenih (mentol in limeta) in vijoličnih tonov v kombinaciji z belo barvo in barvo kože. Enotno barvno shemo razbijeta dva elegantna cvetlična vzorca na sivem ozadju in abstrakten linearen vzorec, ki imitira naravo. Prosojen plašč, modna srajčna obleka, majica s kratkim, a jasnim sloganom “I am real”, jakna s kenguru žepom in celo ženski kostim so izvrstni primeri tega, da so trendi lahko tudi bolj okolju prijazni.

RESERVED zabavno #Eco Aware kolekcijo za pomlad-poletje 2020 predstavlja Naomi Chin Wing. Ta manekenka iz Trinidad in Tobaga je že nekaj let stalnica na modnih revijah v Parizu in New York-u, v njenem portfelju pa se najdejo posnetki objavljeni v najpomembnejših modnih revijah. Postala je ambasadorka nove linije, ki je osnovana na ekoloških materialih in okolju prijaznih tehnologijah.

 

Zabavna #Eco Aware kolekcija je del ECO AWARE strategije, ki jo je predstavil RESERVED in ki podpira trajnostni razvoj. Prvi koraki v tej smeri so bili narejeni že med izdelavo Eco Aware linije, začetki pa segajo že v lanskoletno trajnostno Premium Sustainable kolekcijo.

Letos RESERVED predstavlja program “Za Ljudi, Za Naš Planet” katerega cilj je rešiti problem ekološkega pridobivanja energije in porabe vode in zagotoviti da bo v prihodnjih letih 30% tovarn v južni Aziji delovalo skladno z novimi pravili. V roku 3 let bo 100% tovarn, ki proizvajajo jeans delovalo skladno s tem načrtom, do leta 2025 pa bo polovica oblačil poljske blagovne znamke izdelana skladno z ECO AWARE pravili. Po zaslugi programa “Za Ljudi, Za Naš Planet” bo RESERVED svoj odtis ogljikovega dioksida zmanjšal za 15%!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Podjetje svoje oblikovalce že nekaj časa vzgaja in izobražuje na področju trajnostnega oblikovanja, vzpostavili so oddelek za družbeno odgovorno ravnanje, za pošiljke iz online trgovine pa že zdaj uporabljajo recikliran karton, ki se lahko ponovno uporabi ali reciklira.

Oblačila iz Zabavne #Eco Aware kolekcije so na voljo na spletni strani: www.reserved.com

This slideshow requires JavaScript.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si