Rešitev za težave z nezaželenimi dlačicami

 

V kolikor že vse življenje težko najdete čas za odstranjevanje neželjenih dlačic, vedite, da niste sami. Večina nas glede na kopico obveznosti in hiter tempo življenja težko vzdržuje popolno gladko kožo z rednim britjem ali voskanjem. GRAZIA vam predstavlja rešitev: Lasersko odstranjevanje dlak, ki vam bo zagotovilo dolgoročno odstranitev nezaželjenih dlačic.

Katja Gorenšek, ul. dr. med., specialist dermatovenerolog, je za GRAZIO razložila, kaj sploh je lasersko odstranjevanje dlak: “Lasersko odstranjevanje dlak je v rokah usposobljenega medicinskega osebja varna metoda za dolgoročno odstranitev neželjenih dlačic. Laser uporablja visoko koncentrirano energijo, s katero doseže dlačne mešičke, ki jih ob sproščanju energije uniči. Lasersko energijo privlači pigment v dlaki, podobno kot sončne žarke privlačijo temne obleke. Pred odstranjevanjem dlak je potreben pogovor z zdravnikom, ki oceni, ali ste primeren kandidat za lasersko odstranjevanje dlak, in prilagodi ustrezne parametre laserja vam individualno glede na tip vaše polti in dlačic. Laser lahko deluje le na tiste dlačice, ki ta trenutek aktivno rastejo, zato je za njihovo dolgotrajno odstranitev potrebnih več terapij. Za dolgoročno odstranitev dlak je potrebnih 5–8 laserskih terapij v razmaku 4–8 tednov. Za gladko kožo v nadaljevanju svetujemo eno lasersko terapijo na leto. Povprečno eno lasersko odstranjevanje dlak traja do 30 minut. Gre za zelo varno metodo in za eno najbolj popularnih estetskih terapij na svetu, samo v letu 2011 je bilo opravljenih pol milijona laserskih terapij v ZDA.”

 

Prednost laserskega odstranjevanja dlak je, da odstranimo neželjeno dlako v celoti, torej tudi njen podkožni del, zato ni več temnega dela dlačice, ki sicer po britju ostaja v podkožnem delu dlačnega mešička. Tako po laserskem odstranjevanju dlak ni več senc, ki jih na svetli koži pustijo podkožni deli temnih dlačic.

Več o laserskem odstranjevanju dlak pa izveste TUKAJ.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si