Rešitev za vraščene dlake


Veliko ljudi, ki se brije, ima težave z vraščenimi dlakami. GRAZIA vam razkriva, kako se na preprost način rešimo te nadloge, ki zna včasih biti tudi boleča.

V nekaj dneh po britju dlake, ki izraščajo iz dlačnega mešička, ne najdejo neposredne poti iz kože, ampak pričnejo rasti in se ukrivljati nazaj v kožo. To je razlog nastanka vnetja ob dlaki in pojava trdovratne, rdeče, boleče bunčice, ki lahko traja tedne ali mesece. Posledica vnetja so lahko tudi brazgotine, ki ostanejo dolgoročno. Zato se čedalje več ljudi odloča za lasersko odstranjevanje dlak, ki  odstrani dlačico na področju dlačnega mešička v celoti, torej tudi del pod kožo, zato se na tem mestu dlake ne vraščajo več.

Katjo Gorenšek, ul. dr. med., specialist dermatovenerolog, je za GRAZIO še povedala, na katerih predelih telesa se lasersko odstranjevanje dlak največkrat izvaja: “Največ žensk moti neželjena poraščenost na predelu obraza, saj je to predel, kjer neželjene dlačice najtežje prekrijemo. Nekatere imajo zato občutek, da se ljudje ob pogovoru z njimi osredotočijo samo na predel neželjenih dlačic na obrazu. To dejstvo lahko tudi negativno vpliva na samozavest. Koža na obrazu je tudi najbolj občutljiva za britje ali voskanje, zato se lahko pojavljajo bunčice, rdečina in srbečica po britju ali voskanju. Popularni predeli za lasersko odstranjevanje dlak so tudi bikini, pazduhe in noge. Največ moških se odloči za odstranjevanje dlak na področju hrbta, prsnega koša ali zgornjega dela rok. Nekateri se tudi odločijo za lasersko odstranjevanje dlak na obrazu, saj imajo težave  z vnetjem kože po britju.”

 

 

 Več o laserskem odstranjevanju dlak  izveste TUKAJ.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si