Retro Cuckoo lončki za ljubitelje lepega in lokalnega

Foto: @cuckoocups

Zgodba emajliranih lončkov Cuckoo Cups

Zgodba emajliranih lončkov z imenom Cuckoo Cups se je začela pred slabimi tremi leti, ko je ustanoviteljica, Nina Majcen, iskala primerne dodatke za njeno uspešno start-up podjetje Nest Campers, v sklopu katerega oddaja nizkocenovne bivalnike in avtodome v najem. Iz tujine je najprej naročila dva potiskana emajlirana lončka in ker sta se v pomivalnem stroju sprala, se je odločila, da naredi svoje z večnim potiskom. Prve fotografije, ki sta jih posneli s sestro Urško, je bolj za šalo objavila na Facebooku in odziv je bil nad pričakovanji.

Ime Cuckoo izhaja iz prvotnega namena – služiti Nest Campers, kjer se najmanjši avtodom imenuje Cuckoo bivalnik. Takrat niti pomislili nista, da bo zgodba postala tako uspešna na slovenskem trgu. Danes, skoraj tri leta kasneje, ima namreč Cuckoo Cups svojo spletno trgovino, več kot 15.000 sledilcev, v tem letu pa jim je uspelo razširiti ekipo, poiskati nove poslovne prostore, kmalu pa pripravljajo še eno novost – v Celju bodo odprli prvo trgovino imenovano KUKUŠNJAK, prav posebno butično trgovino, kot je še ni bilo.

 

KUKUŠNJAK bo prostor za vse!

Ekipa Cuckoo Cups je svoje delo do sedaj opravljala nad domačo garažo, od koder so po preozkih in strmih stopnicah znosili več kot 100.000 različnih emajliranih izdelkov. Kmalu je prostor postal premajhen za vse načrte in izdelke. Ugotovili so, da potrebujejo večji prostor, kjer bodo zgodbo lahko delili in predstavili fizičnim kupcem. Veliko namreč dajo na pristen stik s kupci in verjamejo, da bodo tako kupci njihove izdelke še bolj začutili in vzeli za svoje.

 

Tako se bo 2. oktobra v Celju, na glavni mestni vpadnici na Mariborski cesti,
odprl Kukušnjak – prostor za druženje, v katerem lahko poklepetate, popijete kavico, se zabavate,
obiščete zanimive delavnice in kulturne večere ter obudite spomine na svoje otroštvo.
Prostor bo namreč opremljen z izbranimi retro izdelki iz obdobja 60-ih let in Jugoslavije.

 

Obenem pa bodo možnost za predstavitev izdelkov ponudili tudi izbranemu, manjšemu številu slovenskih ustvarjalcev. Izbrali so tiste, ki sledijo njihovim načelom in imajo visoko kakovostne, slovenske in tudi okolju prijazne izdelke. Pomembno jim je, da izdelki dopolnjujejo njihovo ponudbo in so čudovita družba njihovi ponudbi. Kupci bodo tako k njihovim izdelkom lahko dodali še domače kosmiče, nagrajeni slovenski gin, cvetlične šopke itd. in tako zaokrožili celoten nakup.

 

This slideshow requires JavaScript.

 

KUKU dogodki

Poleg prodajalne bodo za obiskovalce redno pripravljali tudi posebne, »KUKU« dogodke. Ti bodo namenjeni vsem, ki bodo željni ustvarjanja in druženja. Pripravljali bodo dogodke in delavnice z majhnim številom udeležencev, ki bodo lahko pokazali svojo kreativnost pri ustvarjanju z emajliranimi lončki, poskusili KUKU kavo, pripravili cvetlične šopke, ustvarjali mozaike z lupinami in še in še.

 

 

 

 

 

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si