Revolucionarni stolček MUSHY bo spremenil otrokove navade sedenja!

V želji po otrokovi prihodnosti brez bolečin v hrbtenici, z razvitim ravnotežjem, večjo gibljivostjo telesa, boljšo koncentracijo in večjo ustvarjalnostjo so v podjetju StarkMAT izdelali svojevrsten produkt – aktivni otroški stol v obliki gobe, mušnice.  Stolček Mushy je prvi stol, ki povzame pozitivne učinke terapevtske žoge in jih nadgradi. Otroku omogoča krepitev hrbtnih mišic, ki so nujne za oporo hrbtenici.

Konstruiran je tako, da naravno, brez škodljivih vzmeti ali uteži, sili uporabnika v pravilno držo ves čas s krožnim gibanjem sedeža v vseh smereh. Otrokom omogoča svobodo gibanja, s tem pa so otroci veliko bolj skoncentrirani na risanje, pisanje, poslušanje, … Zasnova stola je patentirana, testirana na Inštitutu za kineziološke raziskave (kot edini stol na trgu) ter podprta s strani strokovnjakov ergonomije in pedokinetike.  “Mushy – Active Chair omogoča potrebne izkušnje, ki so nujne za reorganizacijo skeletne in mišične postavitve za zdravo uporabo samega sebe,” izpostavlja Andreja Semolič, prof. šp. vzg., ustanoviteljica in idejna utemeljiteljica Pedokinetike®

Mushy je sestavljen iz močne jeklene konstrukcije, mehkih oblog, pralnih prevlek in certificirane umetne trave za dodatno stimulacijo bosih nog. Namenjen je otrokom med 2. in 8. letom starosti. Z njegovo uporabo se bo otrok navadil na pravilno držo pri sedenju in aktivno sedenje bo ostalo v njegovi podzavesti za prihodnja leta.

“Seveda ne trdimo, da je sedenje zdravo. Ravno nasprotno – otroci se morajo več gibati!” izpostavlja Sebastjan Štarkel iz podjetja StarkMAT.  “Vendar še vedno kar nekaj časa presedijo – medtem ko barvajo, rišejo, jedo, ustvarjajo, gledajo risanke, … Zato je pomembno, da če že sedijo, sedijo na stolčku, ki dejansko skrbi za njihovo zdravo držo, boljšo koncentracijo in ravnotežje. Odlične povratne informacije staršev, katerih otroci že 4 mesece uporabljajo naše stolčke Mushy by Active Chair, to tudi potrjujejo, kar nam daje zagon za nadaljnje delovanje.”

Mushy je bil sprejet v prestižen izbor za naziv Naj podjetniška ideja 2016/2017 v Časniku Finance, kot ena od TOP IDEJ leta 2016 pa je bil predstavljen tudi na pohištvenem sejmu Ambient.

Če bi radi preizkusili inovativne slovenske otroške stolčke za aktivno sedenje, pišite na info@activechair.eu in z ekipo Active Chair se boste dogovorili za obisk v prostorih Poslovne hiše Stratus v Črnomlju.  Več o inovativnem produktu pa izveste tudi uradni spletni strani ali  na Facebooku.

Foto: PR

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si