Ribje polpete z grahom in hrenovo omako

JernejkitchenPripravila: Maja in Jernej (jernejkitchen.com)

Pred nekaj dnevi sva naredila te odlične polpete iz bele ribe, graha in listnatega koromača. Bil je eden takšnih dni, ko v posodi premešaš vse, kar imaš v hladilniku in ustvariš nekaj novega. Nad polpeti sva bila tako navdušena, da sva se odločila, da jih v kratkem ponoviva in zapiševa recept tudi za vas. Če te nekaj osreči, je super, da deliš srečo naprej, kajne? Obožujeva vse vrste rib in morskih sadežev in super je, da jih kdaj pripravimo tudi na kakšen drugačen način (kot naprimer v teh poslasticah). Sladek grah in nekoliko grenko – oster hren tvorita čudovito ravnovesje okusov, ki je naravnost fantastično. Slastno, hitro in enostavno.

Čas priprave: 30 minut

 

polpeti_jernejkitchen

SESTAVINE (za 4 osebe):
RIBJE POLPETE

200g graha, svežega ali zamrznjenega

1 čajna žlička sode bikarbone

300g fileja bele ribe (polenovka, oslič, orada…) brez kosti in kože

1 pest svežega kopra ali listnatega koromača

150g krušnih drobtin

2 žlici olivnega olja

KREMASTA HRENOVA OMAKA

recept tukaj: http://www.jernejkitchen.com/sl/recepti/ribe/ribje-polpete-z-grahom-in-hrenovo-omako

POSTOPEK:

V loncu, napolnjenem z litrom vrele vode, skuhamo grah. Dodamo 1 čajno žličko sode bikarbone in kuhamo 5 minut. Grah ohladimo pod ledeno hladno vodo in ga odcedimo.

File ribe narežemo na manjše kose in ga damo v blender ali multipraktik skupaj s kuhanim grahom, gorčico, koprom ali koromačem ter radodarnim ščepom morske soli in črnega popra. Zmiksamo. Ribjo mešanico razdelimo na 8 delov, te oblikujemo v polpete ter jih položimo na manjši pekač ali pladenj. Postavimo v hladilnik za 10 minut, tako da postane masa bolj čvrsta. Medtem pripravimo kremasto hrenovo omako.

Polpete damo iz hladilnika in jih enakomerno povaljamo v drobtinah. Na srednje močan ogenj pristavimo veliko ponev. Dodamo olivno olje in ribje polpete. Pečemo 3 minute na vsaki strani, oziroma dokler niso lepe zlato – rjave barve.

fishburger

Ribje polepete z grahom postrežemo s kremasto hrenovo omako. Postrežemo jih lahko tudi s čipsom iz sladkega krompirja, ocvrtim krompirčkom, sezonsko solato, vloženinami ali pa v burgerju s sezonsko zelenjavo in dodatno količino omak (majoneza, žar omaka…) Dober tek.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si