Rogaška Slatina odprla prvi hotel s 5 zvezdicami!

Direktorica Atlantide Zdenka Ploj in direktorica Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Helena Cvikl

V teh dneh je na svečani otvoritvi vrata uradno odprl edini pet zvezdični hotel v Rogaški Slatini – Atlantida Boutique hotel, kar za destinacijo pomeni cenovno in ponudbeno pozicioniraje v najvišji kakovostni razred. Hotel je prve goste sicer sprejel že septembra lani, po zaključeni gradnji konferenčne dvorane pa so ga v petek predstavili javnosti. Poleg tega da hotel zagotavlja 152 luksuznih prenočišč, gostom ponuja storitve in doživetja visokega kakovostnega razreda.

Povabljene goste je na otvoritvi zabavala skupina Victory.

Kot je povedala direktorica hotela Zdenka Ploj, ki je projekt gradnje vodila od samega začetka, znaša vrednost investicije podjetja Atlantida Rogaška d.o.o., 16 milijonov evrov. Gre za izjemno redko, t.i. greenfield investicijo v butični hotel najvišje kategorije 5*.

Hotel pripoveduje zgodbo o Atlantidi, mestu, ki poseduje znanje uravnovešanja zdravja telesa, čustev, misli in duha in svojo zgodbo gradi na temeljni povezavi človeka z naravo in okoljem. Atlantida je hkrati skrivnostno mesto, ki nenehno ponuja nova doživetja, pozitivno preseneča svoje goste, skrbi in varuje njihovo individualnost ter služi njihovemu zadovoljstvu.

“V času od odprtja hotela, to je 1.9.2016, se število nočitev in zasedenost hotela iz meseca v mesec dviguje in tako smo v mesecu aprilu 2017 že dosegli 33 odstotno zasedenost hotela, kar je v skladu s pričakovanji in plani podjetja. Med gosti, ki so pri nas v tem obdobju počitnikovali, prevladujejo gostje iz Rusije, Ukrajine, Slovenije, Italije, Kazakstana in Hrvaške. Sicer pa smo v našem hotelu nastanili goste iz kar 39 različnih držav,” je povedala Zdenka Ploj.

Prijetno bivanje in dobro počutje  želijo gostom pričarati v luksuznih dvoposteljnih pametnih sobah in apartmajih z nadstandardno opremo. To pa je le del razkošja, saj hotel gostom ponuja še veliko hotelsko restavracijo z odlično mednarodno in lokalno hrano ter klub in a la carte restavracijo za izbrane gurmanske užitke. Razvajajo in sprostijo se lahko v Wellness&Spa centru, kjer je na voljo notranji ogrevan bazen z whirpoolom, savnami, solno sobo ter prostori za masaže in nego celotnega telesa in fitnes dvorana. Sejna soba s stotimi sedeži dopolnjuje poslovni del ponudbe, ki se nadaljuje z barom in prostori namenjenimi galeriji in lokalom z dopolnjujočo ponudbo. Na zemljišču v lasti hotela so gostom na voljo nadstandardne senčne in sončne terase, zeliščni vrt ter veliko prostora namenjenega sproščanju in uživanju v idilični lokaciji.
Trenutno je v hotelu zaposlenih 32 oseb. Z večanjem povprečne zasedenosti hotela bo število zaposlenih naraslo tudi do 45.

Foto: Marko Pigac

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si