Rojstni dan z velikim športnim srcem, ki pomaga pri premagovanju ovir

Luka Kaplan 2

Qlandia Novo mesto 11. marca praznuje 6. obletnico, v okviru katere pripravljajo razstavo Športno srce Luke Kaplana, dijaka Srednje elektro šole na CIRIUS-u Kamnik in člana društva Polžek, ki je za Luka največja spodbuda za premagovanje ovir, ki mu jih prinaša njegova bolezen.

“Skupaj z mladostnikom, ki se je rodil s cerebralno paralizo, želimo dokazati, da je šport v prvi vrsti v našem srcu, šele potem ‘v nogah’. Za svoj 6. rojstni dan smo si zadali, da bomo spodbudili otroke s posebnimi zdravstvenimi težavami, da najdejo moč v sebi, v svojih interesih in prostočasnih dejavnostih ter da se uspešno, neobremenjeno povezujejo z okoljem,” pravi Mojca Pavlišič, vodja marketinga nakupovalnih centrov Qlandia.

Dobrodelna razstava Športno srce Luke Kaplana

V ta namen odpira Qlandia dobrodelno razstavo dijaka Luke, ki se je rodil s cerebralno paralizo. Starši so ga že zgodaj vključevali v vsakdanje aktivnosti, skupaj z očetom pa sta veliko časa namenila športu. A po operaciji kolka se je Lukovo življenje močno spremenilo. Vendar Luka in njegovi starši niso obupali; šport je še vedno tisti, ki mu pomaga premagovati ovire. Malce drugače, a zelo uspešno: z zbiranjem športnih dresov in pripomočkov vrhunskih domačih in tujih športnikov z njihovimi podpisi. Najdragocenejši zanj so pripomočki in dresi Petra Prevca, Matjaža Smodiša, bratov Lorbek, Matjaža Vrhovnika, Marka Kumpa ter domačih košarkarskih, rokometnih in hokejskih reprezentantov. Med tujimi mu največ pomenita dres Lanca Armstronga z njegovega zadnjega Tour de Francea ter plaketa nogometnega kluba Barcelona s podpisi petih zvezdnikov, med njimi tudi Messija.

Luka Kaplan 1

Veselo praznovanje 6. rojstnega dne Qlandia Novo mesto

Qlandia vljudno vabli vse, ki se radi poveselijo in si popestrijo dan, na praznovanje, kjer bodo lahko uživali v odlični razstavi, glasbeni spremljavi Gašperja Riflja in torti velikanki, medtem ko se bodo otroci zabavali na športno-tekmovalnih animacijah. Obenem bodo trgovine pripravile različne ugodnosti in popuste. Program praznovanja 6. rojstnega dne, 11. marca 2017:

10.00 razrez torte velikanke in pogostitev trgovine Interspar ter vinoteke Šturm z nastopom Gašperja Riflja pred trgovino Interspar,

11.00 otvoritev razstave Športno srce Luke Kaplana (zbirateljska razstava artiklov s podpisi vrhunskih domačih in tujih športnikov), z obiskom lokalnih vrhunskih športnikov (pred trgovino Muller),

12.00-15.00 športno-tekmovalna animacija za otroke (poligon s športnimi rekviziti in nagradami za udeležence).

Foto: PR

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si