Rok Križan: “Že majhna dobra dejanja lahko veliko spremenijo”

1. dogodek akcije NIVEA Podarite nam modro srce

Družbeno odgovorna akcija NIVEA Podarite nam modro srce, ki skupaj z Zvezo prijateljev mladine Slovenije že 13. leto zapored pomaga otrokom iz socialno šibkejših okolij na poti do izobrazbe, je letos v središče pozornosti postavila dobra dela. Prostovoljec Rok Križan, najmlajši prejemnik državnega priznanja na področju prostovoljstva, je na Osnovni šoli Antona Martina Slomška Vrhnika s svojo srčno zgodbo otroke spodbudil, naj prepoznajo stisko drugih in priskočijo na pomoč drugim, kakor le lahko.

 


Izhaja iz svoje lastne težke preizkušnje

Danes 25-letni Rok Križan se je na pot izjemno prizadevnega prostovoljca podal, ko mu je bilo komaj petnajst let. K temu ga je spodbudila huda bolezen v otroštvu, ko je kar dve leti preživel v bolnišnici. Drugi so mu pomagali pri hrani, hoji, nosili so ga po stopnicah. Takrat je spoznal, kako pomembna je pomoč, ko jo potrebuješ. V zadnjih desetih letih ves svoj prosti čas namenja aktivnemu prostovoljstvu v številnih zavodih in društvih, kot je Društvo distrofikov Slovenije ter v Domu upokojencev Vrhnika.


Že majhna dejanja lahko veliko spremenijo

Rok Križan se je tako rade volje odzval povabilu znamke NIVEA, da se akciji Podarite nam modro srce pridruži kot ambasador. Na Osnovni šoli Antona Martina Slomška Vrhnika so otroci zelo pozorno prisluhnili njegovemu pogovoru z voditeljico Alenko Kesar.

S prostovoljnim delom sem se naučil bolj ceniti življenje, moja družina pa je sedaj večja, kot je bila. Če le lahko komu pomagam povrniti nasmeh na obraz, sem najsrečnejši,” je otrokom povedal Rok Križan, ki jih je hkrati spodbudil, naj bodo pozorni na stisko drugih okrog sebe.

Zakaj se je Rok Križan pridružil akciji Podarite nam modro srce?

“Za številne posameznike je lahko ta dobrodelna akcija, ki podpira izobraževanje, tista lučka na koncu predora, ki jim bo omogočila lepšo prihodnost. Hkrati pa podpiram to akcijo tudi zato, ker kaže, kako znamo ljudje majhne države, kakršna je Slovenija, stopiti skupaj in pomagati tistim, ki pomoč potrebujejo. Tovrstna dejanja bom podpiral vedno in bom z največjim veseljem del njih,” je v intervjuju za spletno stran www.nivea.si povedal Rok Križan.

O letošnji 13. akciji NIVEA Podarite nam modro srce

Letošnja akcija traja od 11. februarja do 11. marca in v središče pozornosti postavlja dobra dela. Letošnji ambasadorji akcije so srčni posamezniki, znani po nesebični pomoči drugim. Poleg Roka Križana glas o pomembnosti dobrih del po slovenskih osnovnih šolah širijo še Ana Lukner Roljić, ustanoviteljica Anine zvezdice, Alenka Žumbar Klopčič, ustanoviteljica Srečne hiše za otroke, Mojca Odar, učiteljica in gorska reševalka, ter reševalec Robert Sabol.


Postanite ambasadorji modrih src tudi vi

Od 11. februarja do 11. marca sodelujte v nagradnih igrah akcije NIVEA Podarite nam modro srce. Osvojite lahko enega od čudovitih NIVEA paketov presenečanja. Več o akciji preberite na spletni strani http://www.nivea.si/modrosrce.

Naj vezi modrih src in dobra dejanja objamejo svet.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si