Rok Perko otrokom prinesel zimski olimpijski duh

Slovenski smučarski as Rok Perko, ki je med drugim zastopal Slovenijo na olimpijskih igrah pred štirimi in osmimi leti, je prinesel nepopisno veselje otrokom osnovne šole Toneta Čufarja v Ljubljani kot ambasador akcije NIVEA Podarite nam modro srce. Položil jim je na srce, da lahko nekoč sežejo vse do olimpijskih iger.

Letošnji ambasadorji akcije NIVEA Podarite nam modro srce, ki omogoča izobrazbo otrokom iz socialno šibkejših okolij in katere simbol so modra srca, nalepljena na okna, otroke navdihujejo s pogumom za uresničevanje talentov in sanj. In Rok Perko jim je bil vsekakor v velik navdih.

V svet smučanja so ga pognali dobri geni
Rok Perko je začel trenirati smučanje, ko je imel komaj 8 let. Da bi lahko bil v tem zelo uspešen, so pokazali zmogljivostni testi na Fakulteti za šport. “To je bilo zelo nenavadno, saj nihče izmed mojih staršev ni bil športnik. Kot kaže imam dobre gene,” je voditeljici Alenki Kesar v motivacijskem pogovoru povedal Rok Perko. Otrokom, ki so ga zbrano poslušali, je povedal, da smučanje trenira petkrat na teden, po tri ure dnevno, že 24 let.
Ker se mu zdi zelo pomembna tudi izobrazba, je otroke spodbudil, da se pridno učijo, tudi če kaj trenirajo, tako v osnovni kot v srednji šoli. “Kamor koli vas bo kasneje vodila pot, bo zagotovo dobra. Če pa boste v športu tako uspešni, da vam bo fakulteto nadomestila kakšna olimpijska medalja in vse to, kar gledamo trenutno po televiziji, bo tudi zelo zelo dobro,” jim je z iskricami v očeh pripovedoval Rok Perko.

Po belih strminah s 160 km/h
Otroke je seveda zanimalo, kolikšno hitrost lahko med smukom doseže, in presenečeno so vzkliknili, ko je povedal, da brzi tudi do 160 km/h. Za smuk se je odločil ravno zato, ker ima rad hitrost. “Z leti se navadiš klancev in vse to postane velika zabava. Otroci, to je najbolj pomembno, da vam je zabavno,” je žareče povedal Rok Perko, ki je otroke večkrat pozval, naj se ukvarjajo s športom. Pa tudi, naj si med seboj pomagajo. “Če imate doma kaj, kar ne potrebujete, dajte drugim. Prav nič vam ne koristi, za nekoga drugega pa je to lahko cel svet,” jim je položil na srce.

V zdaj že zelo dobro znani akciji tudi letos od 29. januarja do 27. februarja v znak podpore izdelujemo modra srca in jih lepimo na okna. Fotografijo okrašenega okna lahko z oznako #NIVEAmodrosrce objavite na Facebooku ali Instagramu oziroma fotografijo oddate na spletni strani www.nivea.si/modrosrce ter se na ta način potegujete za privlačne NIVEA nagrade.
Tudi vi podarite modro srce in pokažite, da vam je mar.

 

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si