Rotary kluba slovenskim otrokom donirala sredstva z vseh koncev sveta

Z dobrodelnim dogodkom Z znanjem v svet sta Rotary kluba Ljubljana Grad in Zgornji Brnik na Aerodromu Ljubljana zaključila dveletno dobrodelno kampanjo zbiranja svetovnih bankovcev in novcev. Sredstva v skupni vrednosti 6.200 evrov bodo namenjena učnemu razvoju in lepšemu vsakdanu otrok iz socialno ogroženih družin.

Sredstva v višini 6.200 evrov so bila predana ZPM Ljubljana Moste Polje.

Sredstva v višini 6.200 evrov so bila predana ZPM Ljubljana Moste Polje.

Na brniškem letališču so po dveh letih zbiranja sredstev odprli pet škatel – nabirk, v katere so mimoidoči letalski potniki lahko prispevali svoj del za izboljšanje položaja mladih. Organizatorji so bankovce iz nabirk združili v zbirateljski album in ga ponudili na dražbi. »V albumu najdemo 64 bankovcev 64 različnih valut z držav vseh celin. Veseli me, da je bil dogodek ‘Z znanjem v svet’ uspešno izpeljan že drugič, saj lahko optimistično gledamo na novo dveletno obdobje zbiranja,« je napovedal Franci Žmavc, predsednik Rotary kluba Ljubljana Grad.

Ob pomoči obiskovalcev ljubljanskega letališča in gostov dobrodelnega dogodka Z znanjem v svet je bilo skupno zbranih 6.200 evrov. V škatlah-nabirkah se je na Aerodromu Ljubljana zbralo 4.800 evrov, album bankovcev je na dražbi za dodatnih 400 evrov odkupil Damjan Damjanovič, direktor Slovenske filharmonije, tako zbranim sredstvom pa je Zmago Skobir v imenu Aerodroma Ljubljana dodal še tisoč evrov.

Na dražbi je album z bankovci 64 različnih valut odkupil Damjan Damjanovič. Predal mu ga je ameriški veleposlanik Brent R. Hartley.

Na dražbi je album z bankovci 64 različnih valut odkupil Damjan Damjanovič. Predal mu ga je ameriški veleposlanik Brent R. Hartley.

Ameriški veleposlanik v Sloveniji Brent R. Hartley je v imenu Rotary klubov zbrana sredstva izročil predsednici Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste Polje Aniti Ogulin in pri tem povedal: »Privilegij je delovati v družbi Rotary klubov, ki so organizacija z več kot stoletno tradicijo. Z današnjim dogodkom se številnim pomoči potrebnim mladim omogoča nove šolske potrebščine in udeležbo na obšolskih dejavnostih, kar je osnova za napredek. Naredili bomo vse, da bosta Slovenija in ZDA še naprej gradili svoje medsebojne odnose.«
Ob prejemu sredstev je Anita Ogulin, predsednica ZPM Ljubljana Moste Polje, dodala: »Iskrena hvala Rotary kluboma in Aerodromu Ljubljana za priložnost, da otrokom podarimo nekaj, kar si sami ne morejo predstavljati. Hvala za to izjemno idejo, ki otrokom omogoča svetlejšo prihodnost.«
Rotary kluba Ljubljana Grad in Zgornji Brnik sta dobrodelno kampanjo Z znanjem v svet tokrat organizirala že drugič. Z organizacijo dobrodelnih aktivnosti bosta nadaljevala tudi v prihodnje in zbrana sredstva namenila za zdrav razvoj otrok.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si