S pametno izbiro mobilnega operaterja lahko privarčujemo

S pametno izbiro mobilnega operaterja lahko privarčujemo

Stroški življenja so vedno dražji, zato je tudi pri izbiri mobilnega operaterja povsem na mestu premislek, saj lahko s pametno izbiro operaterja na letni ravni precej privarčujete. Se ne bi raje za privarčevani znesek z družino odpravili na izlet, si podarili masažo ali še kaj drugega? 

 

Neomejene količine minut in SMS-ov v Sloveniji lahko dobimo že za manj kot 10 evrov. Torej moramo oceniti le še to, koliko prenosa podatkov želimo. Le peščica najbolj zahtevnih uporabnikov na mesec porabi nekaj 10 ali celo 100 GB prenosa podatkov. Za večino običajnih smrtnikov pa je več kot dovolj 10 ali 20 GB prenosa podatkov na mesec.

Ko se odločite za ustrezen paket, ne pozabite preveriti dodatnih stroškov, kot so priključnina, zaračunavanje za menjavo paketov ali zapiranje računa. Ti dodatni stroški hitro lahko nanesejo po nekaj 10 in več evrov. Pozorni bodite tudi na morebitne podražitve. Morda se vam podražitev za 1evro na mesec ne zdi pretirana. Za štiričlansko družino pa dodaten evro pomeni skoraj 50 evrov na leto več.

Če se želite izogniti podražitvam in od vašega operaterja pričakujete, da vam bo samodejno in povsem brezplačno vključil izboljšano ponudbo, potem je prava izbira HoT. Povsem brezplačno lahko menjate tarife, ves čas pa imate pod nadzorom stroške in porabo za vso družino, saj s HoT-ovim računom preprosto in povsem brezplačno lahko upravljate preko portala ali mobilne aplikacije.

 

Bodite pozorni na svoje stroške in imejte pregled nad njimi. Verjemite, na koncu meseca in leta se prav vsi privarčevani evri naberejo v veliko večjo vsoto, kot si mislite.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si