SALOON na Trubarjevi: Modni raj za vsako žensko

“Prednost sem videla v lokalnem modnem oblikovanju, zato sem vedela, da sem se odločila pravilno.”

 

Ana Mestnik, lastnica SALOON Concept Store

 

GRAZIA je govorila z mlado podjetnico Ano Mestnik, ki je ljubljansko Trubarjevo “ulico” obogatila s privlačnim salonom modnih oblačil s slovenskim podpisom. SALOON Concept Store (Trubarjeva cesta 8) se nahaja le streljaj od Prešernovega trga in pritegne pozornost v trenutku, ko se zagledate v cvetlično zunanjo podobo salona, ki sovpada z živahno osebnostjo njegove lastnice. 

 

“Strast me je vodila do velikih ciljev!”

Ana priznava, da jo je moda in vse, kar je povezano z modnim svetom, zanimalo že od nekdaj. Njena strast se je še bolj poglobila, ko se je prvič srečala z delom v trgovini z oblačili, kjer si je zadala prvi največji karierni cilj: “Nekoč bom odprla svoj butik!”
Želja po lastni butični trgovinici je z leti postajala vse večja, pot do njene uresničitve pa vse bolj natančno načrtovana. S srčno podporo najbližjih je Ana pri sedemindvajsetih letih postala samostojna podjetnica, ki v majhnem, a čudovitem SALOONU-u s šik dekorjem skrbi za prepoznavnost lokalnih modnih oblikovalcev.

 

 

“Želela sem ustvariti butik s konceptom.”

Pred začetkom samostojne karierne poti je Ana svoj krog znancev in prijateljev širila na modnih revijah in dogodkih, kjer so se spletle iskrene prijateljske vezi in kaj kmalu tudi prva poslovna sodelovanja. Ana s ponosom in hvaležnostjo poudari, da je veliko podpore in vzpodbude za uresničitev cilja pridobila tudi s strani oblikovalcev, ki so v butiku s konceptom videli svetlo priložnost tako zanjo kot zase.

 

Dvomi in strah: “Je zanimivo za trg?”

Kljub temu, da je Ana verjela v potencial lokalnega oblikovanja in videla priložnost v slovenski modi, so bili dvomi in strahovi tik pred odprtjem SALOON-a povsem upravičeni, saj je za ambiciozno podjetnico to predstavljalo do sedaj največji in najpomembnejši življenjski korak. Vsa sodelovanja z lokalnimi modnimi oblikovalci so se zgodila spontano, večinoma pa modni ustvarjalci pristopijo do nje samoiniciativno, kar potrjuje, da to, kar počne Ana, počne pravilno. A ni zgolj vse v konceptu delovanja SALOON-a, pomemben je tudi iskren odnos do ljudi in odprta komunikacija, za katera se zdi, da sta bila Ani prirojena.

 

 

“Izbiram kreacije, ki bi jih nosila sodobna slovenska ženska.”

V simpatičnem SALOON-u, kjer smo priča spoju rožnatih odtenkov in medenine, lahko vsaka ženska najde popoln kos oblačila za svoj modni okus. Ana trenutno sodeluje z dvanajstimi slovenskimi modnimi oblikovalci (Camara, Maya Sheby, 71, Lea Behek, Work Shop, Brencha, Jacqueline La Rouge, …), ki so butični prostor napolnili z ženstvenim tilom, romantičnimi čipkami in volančki, ne manjka pa niti avantgardne črnine, klasičnih belih oblačilnih kosov, srajc v številnih unikatnih izvedbah in razkošnega ročno izdelanega nakita. Ana opaža, da je večina Slovenk še zmeraj bolj konzervativnih in težijo h klasični modi, vendar pa se v SALOON-u opogumijo in odločijo osvežiti ter začiniti svoj modni slog.

 

“Če smo začeli z lokalnim, naj ostane pri lokalnem.”

Ponudba oblačil se v SALOON-u menja in osvežuje izjemno hitro, saj povpraševanje iz tedna v teden raste, zato se Ana lahko pohvali z uspešnim vodenjem modnega butika, kjer je do sedaj vsaka stranka uresničila svojo modno željo. Izbor oblačil trenutno zajema le ženske kreacije in ženske modne dodatke, a bodo v bližnji prihodnosti na svoj račun prišli tudi moški. Ana že od začetka prisegala le na ponudbo kolekcij slovenskih modnih oblikovalcev in je trdno odločena, da bo tako ostalo tudi v prihodnje.

 

 

SALOON Concept Store

Trubarjeva cesta 8

1000 Ljubljana

 

Odprto:

ponedeljek – petek (10:00 do 19:00),

sobota (10:00 do 13:00),

nedelje in prazniki (zaprto)

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si