Salzburg, severni Rim: od cerkvene države do cerkvenega mesta


Več kot 1000 let je bil Salzburg cerkvena država, v kateri je bila združena posvetna in cerkvena moč v vlogi knežjega škofa. Takoj za Vatikanom je bil Salzburg najpomembnejša cerkvena metropola.

Ta pomembnost je bila med drugim razlog, da mu je Unesco dodelil naziv svetovne kulturne dediščine. Po sledeh te zanimive zgodovine se prikazuje Salzburg s svoje veličastne strani.
Baroški trgi, majhne pasaže ter obilica cerkva in samostanov, ki bo na vas zagotovo naredila vtis, pričajo o bogati dediščini teh knežjih škofov tako v arhitekturi kot tudi v umetnosti in kulturi.

Salzburško lutkovno gledališče

Svetovno znano Salzburško lutkovno gledališče je zagotovo vodilno gledališče svoje vrste. Ustanovljeno je bilo leta 1913, lansko leto pa so ga sprejeli na Unescovo listo nematerialne kulturne dediščine.
V letu 2018 nudi Salzburško lutkovno gledališče med drugim tudi dve očarljivi produkciji, ki ju ne smete zamuditi: Čudežna piščal in The Sound of Music.
Poleg tega bo Unescova kulturna dediščina razkrila svojo skrivnost in omogoča v letu 2018 prvič skupinska vodenja s pogledom v zakulisje.

Vrsta koncertov in festivalov

Knežjim škofom Salzburga je glasba veliko pomenila, zato so podpirali pomembne umetnike s celotne Evrope, med drugim tudi skladatelje, kot sta Leopold in Wolfang A. Mozart. Lok te glasbene dediščine se razteza od zborovskih koncertov preko orgelskih izvedb do visokokaraktnega spremstva liturgije. Vrsta koncertov in festivalov daje tej glasbeni smeri pripadajoč okvir.

Salzburg Card Package − 2 ali 3 nočitve oziroma 48 ali 72 ur

Karta Salzburg Card vas bo čakala na recepciji vašega hotela.
Preis Cena: hotel*** od 119 oz. od 169 € na osebo, hotel**** od 139 oz. od 199 € na osebo.

Vključene storitve:
– 2 x nočitev s samopostrežnim zajtrkom v nekaterih izbranih hotelih
– 1 x prost vstop v vse mestne znamenitosti za 48 oz. 72 ur
– brezplačna vožnja z javnimi prevoznimi sredstvi za 48 oz. 72 ur
– privlačni popusti ob obisku kulturnih prireditev
– popusti ob številnih izletniških ciljih

Več preberite TUKAJ.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si