Še en razlog več, zakaj prisegamo le na Barcaffè

Barcaffè z okolju prijazno embalažo brez aluminija

Vodilna blagovna znamka kave pri nas ne osvaja samo z izvrstnimi okusi, ampak tudi z inovativnostjo in skrbjo za okolje. Tako predstavlja novost v svetu embalaže živil. Do okolja prijazno folijo, v katero bo preoblekla izbrane linije izdelkov in zmanjšala ogljični odtis.

 

Barcaffe z okolju prijazno embalažo

 

Embalaža ščiti kavo pred zunanjimi vplivi in ohranja njeno svežino, zato je zelo pomembno, da je ta vzdržljiva. Doslej so proizvajalci kave svoje izdelke običajno pakirali v folijo, ki je vsebovala sloj aluminija , a razvoj napreduje v smeri do okolja prijaznejših materialov, ki so preprostejši za reciklažo.

Tako Barcaffè v sodelovanju s švicarskim podjetjem O. Kleiner, ki je že od leta 2016 popolnoma ogljično nevtralno podjetje, predstavlja folijo brez aluminija GENEPROTECT®. Vanjo bo najprej  spakirala izdelke Barcaffè BIO 200 g, sledile pa bodo še druge linije izdelkov Barcaffè.

Okolju prijazna folija temelji na obnovljivih virih, kot sta sladkorni trs in repično olje, ki ohranjajo vse, zaščito in izgled kot jih ima embalaža, ki vsebuje aluminij. Delež obnovljivih virov pri proizvodnji okolju prijazne folije predstavlja 70 odstotkov. Barcaffè pa s tem niža tudi ogljični odtis (CO2), saj je za proizvodnjo folije ta za 63% nižji v primerjavi s proizvodnjo standardne trislojne folije. Prednost okolju prijazne folije je tudi v tem, da ima velik potencial za reciklažo v prihodnosti.

 

S tem korakom Barcaffè uspešno stopa po poti do okolja odgovornega proizvajalce kave in je med prvimi, ki bodo za svoje proizvode uporabili inovativno embalažo brez aluminija.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si