SILA Bazar: Za lažjo integracijo tujk v družbo

dsc07730Tradicionalni mednarodni dobrodelni bazar SILA, ki na enem mestu ponudi pester nabor unikatnih izdelkov s pridihom mnogih kultur, se letos seli na novo lokacijo, v čudovite dvorane Grand Hotela Union v Ljubljani. Med mednarodno obarvanimi stojnicami se boste letos lahko sprehodili 4. decembra od 10. do 16. ure ter nedvomno našli vrsto edinstvenih novoletnih pozornosti. 23. mednarodni dobrodelni SILA Bazar bo tudi tokrat združil raznolikost mednarodnih kultur in narodnosti ter ponudil možnost sklepanja novih prijateljstev in dobrodelnosti. Praznični in unikatni izdelki z mednarodnim pridihom bodo letos razstavljeni na kar 30 elegantnih omizjih, kjer bodo svoje izdelke prispevale številne države, od Pakistana, Madžarske, Poljske in Grčije do Nizozemske, Slovenije, Kenije in Ugande. Letošnji Bazar bo pomagala otvoriti priznana slovenska igralka, mamica dveh deklet in humanitarka Ana Dolinar. Novosti na letošnjem bazarju sta še eksotična kulinarična ponudba in bogat spremljevalni program z etno kulturnimi nastopi. Obiskovalci bodo srečno roko lahko preizkusili v nagradnem žrebanju, v otroškem kotičku pa se bodo zabavali najmlajši.

ov7a2930Dobrodelna plat dogodka pa bo tokrat posvečena ženskam in otrokom, ki so žrtve nasilja, katerim bodo SILA ženske razdelile donacije. Zbrana sredstva bodo namenjena Društvu SOS telefon, Združenju proti spolnemu zlorabljanju, Azilnemu domu za mladoletne begunce, Zavodu EMMA in Društvu za nenasilno komunikacijo. SILA Bazar ima sicer v slovenski družbi pomembno vlogo. Izkupiček vseh dosedanjih bazarjev, ki skupaj presega 1,3 milijona evrov, je pomagal več 150 organizacijam in posameznikom po Sloveniji in tako pomembno prispeval k boljši družbi.

ov7a2965Za organizacijo bazarja že tradicionalno skrbi žensko združenje SILA – IWCL. Slovensko mednarodno združenje žensk, ki ustvarja prijeten prostor za druženje tujk, ki se znajdejo v novi državi, se bo v naslednjih letih pridružilo mednarodnim združenjem International Women’s Club in se tako povezalo z ženskami širom sveta. Prav vsa delujejo z istim namenom: skrbijo za lažjo integracijo tujk v družbo. Združenje SILA – IWCL je skladno z novim nazivom sprejelo tudi nekatere spremembe v svoji podobi. Oranžno barvo in nekdaj prepoznavni znak združenja je zamenjala še živahnejša in še bolj odločna podoba v rožnati barvi, ki glasneje opominja na moč in pomen žensk v sodobni družbi. V 24. letih delovanja je društvo SILA – IWCL postalo tudi sinonim za dobrodelnost, saj s svojimi aktivnostmi in predanostjo skozi vse leto pomagajo ljudem v stiski. Pripravljajo mnogo dobrodelno obarvanih dogodkov – če v zimskem času najbolj izstopa njihov mednarodni SILA Bazar, v pomladnih dneh navdušujejo na SILA Gala plesu.

O društvu SILA IWCL: Slovensko mednarodno združenje žensk SILA – IWCL je bilo ustanovljeno leta 1993 z namenom povezovanja soprog tujih diplomatskih in gospodarskih predstavnikov, ki so v Slovenijo prišli po njenem mednarodnem priznanju. Poleg spoznavanja Slovenije, njene kulture, izmenjave izkušenj in prijateljevanja, so članice društva SILA že ob samem začetku delovanja pričele tudi z organizacijo raznih kulturnih, športnih in drugih dobrodelnih akcij. Z njimi želijo pomagati ljudem na robu družbe, starim, duševno in telesno prizadetim, otrokom, ženskam  in drugim. Med najbolj vidnimi akcijami izstopa mednarodni dobrodelni SILA Bazar, ki se mu uspešno pridružuje SILA Gala.

Foto: PR

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si