Skozi zimo brez izsušene kože po tuširanju

Zima je skoraj tu. In čeprav imamo še kako radi zimsko idilo, ta pogosto prinese tudi izsušeno kožo. Trda voda in vroča prha, ki si jo pozimi radi privoščimo, da se ogrejemo po izpostavljenosti mrazu, stanje še poslabšata. Pozimi je zato še posebej pomembno, da kožo negujemo s sredstvi, ki kože ne izsušijo, temveč jo dodatno navlažijo. Za to lahko poskrbimo že med tuširanjem.

NIVEA Creme & Oil Pearls geli za tuširanje so idealna kombinacija intenzivne nege in užitka za popolne trenutke pod tušem. Ko se biseri stopijo, izločijo naravna negovalna olja in dajejo telesu občutek nežne masaže. Žametna pena, obogatena z arganovim oljem, celo suho kožo naredi neverjetno gladko in mehko na otip. Medtem tri nežne aromatične dišave – vonj češnjevega cveta, ilang-ilanga in lotosa – razvajajo čute, umirijo misli in dobrodejno vplivajo na počutje. Pomagajo nam pozabiti na vsakodnevni stres, odženejo napetosti in negativne misli ter nas umirijo pred spanjem.


Kdaj je najboljši čas za tuširanje?

Morda zveni nenavadno, toda ni povsem nepomembno, kdaj se tuširamo, če se želimo zazibati v umirjen spanec. Raziskava Ameriške akademije za medicino spanja je pokazala, da lahko tuširanje pomaga uravnavati 24-urni ciklus aktivnosti telesa, znan kot cirkadijski ritem. Telesna temperatura je najvišja zjutraj in popoldan, ko se telo tudi počuti bolj budno. Ker telesna temperatura zvečer pade, pride do občutka utrujenosti. Po tuširanju se telesna temperatura sicer zviša, a le začasno. Po tuširanju znova pade in takrat je telo v najboljši pripravljenosti za spanec. Optimalni čas za tuširanje je torej 60 do 90 minut pred spanjem, tako ima telo dovolj časa, da se znova ohladi.

Foto: PR

 

 

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si