Sladka Istra vabi v osrčje Kopra

V soboto in nedeljo, 23. in 24. septembra, bo Koper znova prizorišče najslajše prireditve v državi – 9. mednarodnega festivala sladic in sladkih izdelkov Sladka Istra.
Med 9. in 19. uro boste lahko v slikovitem mestnem jedru našega največjega obmorskega mesta v zameno za degustacijske kupone na več kot 150 stojnicah, ki jih bodo razporedili po osrednjih mestnih trgih in ulicah, okušali tradicionalne istrske sladice, se razvajali z raznovrstnimi čokoladnimi pregrehami, tipičnimi slovenskimi sladkimi dobrotami in številnimi drugimi sladkimi izdelki, manjkala pa ne bodo niti sladka vina, penine, piva in koktejli. Prav tako bo možno nakupiti večje količine sladic in sladkih izdelkov neposredno pri ponudnikih na stojnicah.

Tudi letošnjo Sladko Istro bo skozi oba dneva zaokrožil bogat spremljevalni program, ki ga bodo zaznamovale vodene degustacije, delavnice, kuharski šovi z znanimi obrazi iz sveta kulinarike ter razgiban program za otroke. Prireditvi bodo prilagodili urnik in ponudbo tudi številni lokali in trgovine v mestnem jedru, tako se bo s Sladko Istro Koper znova spremenil v slovensko prestolnico sladkega. Več o prireditvi na www.sladka-istra.si in na facebook strani Sladka Istra.

 

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si