Sladko dušeno korenje

VP_2Pripravila: Maja in Jernej (jernejkitchen.com)

Korenje je odlično, saj je v sezoni kar nekaj časa, v našo kuhinjo pa prinaša čudovite tople barve in še sladko je, sploh kadar je pripravljeno na ta način. Počasi dušeno korenje na nizki temperaturi je sladko, mehko in naravnost čudovito. Manjše korenje kot uporabimo, bolj sladko je, kar je dobro imeti v mislih, ko pripravljamo to jed. Odlično kot priloga, lahka večerja ali prigrizek.
braisedcarrots_jernejkitchen

 

Za 2 osebi
Čas priprave: 10 minut
Čas peke: 90 minut

SESTAVINE:

10 korenjev, manjših
ščepec morske soli in črn poper, sveže mlet
½ čajne žličke kumine, semena
50g masla, narezanega na kocke

POSTOPEK:

1. SEGREJEMO PEČICO
Pečico segrejemo na 150 ºC. Korenje umijemo pod tekočo vodo, odstranimo zelenje.

2. DUŠENO KORENJE
Manjši pekač obložimo s papirjem za peko, ki mora biti 2x daljši od pekača. Dodamo korenje, solimo, popramo in dodamo kumino. Po korenju razporedimo na kocke narezano maslo. Prelijemo s 50ml hladne vode ali piščančjo osnovo, v kolikor jo imamo. Tesno pokrijemo s preostalim delom papirja za peko.

3. PEKA
Pečemo 90 minut v pečici na 150 ºC. Dušeno korenje postrežemo kot slastno prilogo, lahko večerjo ali prigrizek.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si