Slane, a slastne lučke

Je barvit in sočen, a se od klasičnega sladoleda razlikuje po tem, da je slan. Tako je, vaša najljubša poletna ‘sladica’ se lahko v hipu prelevi v hladno predjed ali lahko večerjo v poletnih mesecih. Presenetite svoje goste z barvitimi slanimi in šik lučkami!

Foto: Enzo Truoccolo

Pomaranča in korenček
Za 6 lučk
Priprava:
Naribajte korenček ter dodajte sol in sok polovico limone. V vrelo vodo za 30 sekund potopite 2 paradižnika, nato pa ju ohladite, olupite, narežite na koščke in solite. Narežite 4 rezine melone. Korenček, paradižnik in melono pretlačite v pire, dodajte ščepec kurkume in žličko naribanega ingverja, dobro premešajte in za 30 minut postavite v zamrzovalnik. Zmes zatem vlijte v modele za lučke, vanje vstavite palčke in jih pustite nekaj ur, da dobro zamrznejo. Pred serviranjem lučke potresite s kurkumo in naribanim ingverjem, dodajte sveže mlet poper in postrezite.

Alternativa
Paradižnik in jagode
Pod tekočo vodo očistite 200 g zrelih jagod in jim odstranite peclje. Jagode pretlačite z 200 g na koščke narezanega mesa paradižnika, dodajte 2 žlici šerijevega kisa ter rahlo solite in poprajte. Nalijte v modele za lučke in zamrznite.

Ste bolj za zeleno jabolko ali kumarico? Recepta poiščite TUKAJ.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si

Z nadaljevanjem uporabe te strani se strinjate z uporabo piškotkov. Več informacij

Nastavitve piškotkov na spletni strani Grazia.si so nastavljeni na "dovoli piškotke", da bi vam omogočili čim boljše delovanje spletne strani. Pred nadaljevanjem uporabe te spletne strani potrdite, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Zapri