Slasten jogurtov mousse

Maja-in-JernejPripravila: Maja in Jernej (jernejkitchen.com)

Slasten jogurtov mousse z dodatkom limoncello likerja, primeren za vsak dan v tednu. Mousse ni presladek, vendar lahko poljubno dodamo več sladkorja. Odlično se prileže z rabarbarino granito, ki sva jo naredila nekaj časa nazaj, lahko pa mousse postrežemo tudi s svežim sadjem ali sadno omako. Sveža poletna sladica, primerna tako za otroke, kot tudi za odrasle.

Čas priprave: 15 minut; počitek v hladilniku: 1 ura

 

yogurt-mousse_jernejkitchen

SESTAVINE (Za 4 osebe):
JOGURTOV MOUSSE

3g želatine v lističih

100g čvrstega jogurta (ali grškega jogurta)

20g sladkorja

1 žlica limoncello likerja, ali katerega drugega sadnega likerja

150g sladke smetane

10g sladkorja v prahu

NADEV:
sveže sezonsko sadje

Rabarbarina granita (recept: http://www.jernejkitchen.com/sl/recepti/sadje/rabarbarina-granita)

POSTOPEK:

V skodelico nalijemo ledeno hladno vodo, vanjo postavimo lističa želatine ter pustimo 10 minut, da se želatina dobro napoji z vodo.

V kozico nalijemo vodo, jo pristavimo na srednje močan ogenj ter počakamo da zavre. Nad kozico postavimo stekleno posodo, pazimo, da se ta ne dotika vode. V stekleno posodo damo jogurt, sladkor ter limoncello liker. Ko se sladkor raztopi in je mešanica topla, dodamo želatino. Dobro premešamo in odstavimo.

Sladko smetano in sladkor v prahu s pomočjo ročnega mešalnika stepemo v rahlo strukturo, smetane ne stepemo do trde stepene sladke smetane.

V posodi premešamo mešanico z jogurtom in 1/3 na hitro stepene sladke smetane. Preostali del sladke smetane z rahlimi krožnimi gibi s pomočjo kuhinjske lopatice nežno vmešamo v mešanico, tako da je mousse rahel. Napolnimo v poljubne kozarce in postavimo v hladilnik za 1 uro, tako da dobi jogurtov mousse čvrsto teksturo. Postrežemo s rabarbarino granito ali poljubnim sadjem.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si