Slasten piščančji zavitek s svežo salso

Maja-in-JernejPripravila: Maja in Jernej (jernejkitchen.com)

Enostavno, hitro, slastno in ugodno. Super, kajne?

Čas priprave: 15 minut

SESTAVINE (za 4 zavitke):

PIŠČANČJI NADEV S SALSO

300g piščančjega mesa, pečenega

4 češnjevi paradižniki

8 špargljev

1 mlada čebula

½ čilija

2 žlici belega balzamičnega kisa

3 žlice olivnega olja

½ pesti sveže koriandra, sesekljanega

KRUHEK (recept tukaj: http://www.jernejkitchen.com/sl/recepti/kruh-in-testo/kruhek-pecen-v-ponvi)

OMAKA

2 žlici čvrstega jogurta

1 žlica mladega sira

1 čajna žlička tabasca

chicken-wrap_jernejkitchen_web

POSTOPEK:

Piščanca popečemo v ponvi ali pa uporabimo ostanke kosila (naprimer najin recept: Pečen piščanec z mladim krompirjem). Najprej pripravimo salso. Očistimo zelenjavo (češnjeve paradižnike, šparglje in mlado čebulo. Poljubno lahko tudi čili) in jo na drobno sesekljamo. Damo v skodelico. Dodamo balzamični kis in olivno olje ter sesekljan koriander. Dobro premešamo ter solimo in popramo po okusu. Postavimo na stran.

Naredimo in popečemo kruhke.

V skodelici dobro premešamo čvrsti jogurt, mladi sir in tabasco. Solimo in popramo po okusu. Še na topel kruhek namažemo omako, dodamo na rezine narezanega piščanca, svežo salso in še kakšno žličko omake. Dober tek.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si