Slastni špageti z mesnimi kroglicami

VP_2Pripravila: Maja in Jernej (jernejkitchen.com)

Super enostavni za pripraviti! Kadar lahko, narediva dve porciji mesnih kroglic in eno porcijo shraniva v zamrzovalniku. Super je imeti nekaj kroglic na zalogi, saj so lahko nekateri dnevi v tednu precej hektični, polni obveznosti in takrat je res super, kadar lahko iz zamrzovalnika vzamemo mesne kroglice. Zelo rada dodava sveže nastrgan parmezan, ki doda prav posebno aromo in teksturo. Odličen, hiter in ugoden doma narejen obrok!

 

meatballs_webZa 4 osebe
Čas priprave: 10 minut
Čas kuhanja: 30 minut

SESTAVINE:

ŠPAGETI Z MESNIMI KROGLICAMI
300g mlete govedine
4 žlice olivnega olja
2 žlici drobtin
1jajce
1 pest svežega peteršilja
1 pest parmezana, sveže naribanega
400g špagetov
sveže mlet črn poper
morska sol
½ čajne žličke pimenta

PARADIŽNIKOVA OMAKA
1 korenje, veliko
1 čebula
1 strok česna
10 češnjevih paradižnikov
1 žlica balzamičnega kisa
100g paradižnikovih koščkov iz pločevinke
pest sveže bazilike

POSTOPEK:

1. MESNE KROGLICE
V srednje veliki posodi zmešamo mleto meso, žlico olivnega olja, drobtine, fino nasekljan peteršilj, sveže nariban parmezan in jajce. Začinimo s poprom, soljo in pimentom. Vse skupaj dobro premešamo in oblikujemo 14 majhnih kroglic; vsaka naj tehta okrog 20 g.

2. MESNE KROGLICE POPEČEMO
V veliko ponev damo 2 žlici olivnega olja in pristavimo na srednje močan ogenj. Dodamo mesne kroglice ter jih počasi pražimo 10 minut, oziroma dokler ne dobijo lepe rjave barve. Pristavimo lonec s soljeno vodo za špagete.

3. PARADIŽNIKOVA OMAKA
Medtem pripravimo zelenjavo. Olupimo čebulo in strok česna. S pomočjo strgala nastrgamo korenje, čebulo in strok česna. Ko so mesne kroglice pripravljene, jih prestavimo na krožnik. V isto, prazno ponev damo 1 žlico olivnega olja in popražimo zelenjavo. Pražimo 5 minut, z občasnim mešanjem.
Razpolovimo češnjeve paradižnike in jih dodamo k preostali zelenjavi. Dodamo balzamični kis in dobro premešamo. Špagete stresemo v vrelo soljeno vodo. Paradižnikove koščke iz pločevinke skupaj s 50 ml vode dodamo k zelenjavi. Prav tako dodamo pest sveže bazilike. Kuhamo 5 minut. Solimo in popramo po okusu. Dodamo mesne kroglice in kuhamo nadaljnjih 5 minut.

5. POSTREŽEMO
Špagete premešamo skupaj z omako in mesnimi kroglicami ter jed razporedimo po štirih krožnikih. Potresemo s sveže naribanim parmezanom in postrežemo z nekaj listki sveže bazilike.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si

Z nadaljevanjem uporabe te strani se strinjate z uporabo piškotkov. Več informacij

Nastavitve piškotkov na spletni strani Grazia.si so nastavljeni na "dovoli piškotke", da bi vam omogočili čim boljše delovanje spletne strani. Pred nadaljevanjem uporabe te spletne strani potrdite, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Zapri