Slastni špageti z vongolami

VP_2Pripravila: Maja in Jernej (jernejkitchen.com)

Špageti z vongolami. Slastna, sočna jed, ki mora biti pripravljena enostavno. Narejena z drobnimi školjkami, česnom in peteršiljem. Brez paradižnika, brez raznih dodatkov. Prav zaradi tega je ta jed tako super, saj so školjke tiste, ki zaživijo v polni luči in dodajo krasen morski okus. Tistim, ki imate školjke radi, bo ta jed gotovo všeč, ostalim, ki nad školjkami niste navdušeni, pa vas ta jed morda prepriča v nasprotno.

 

vongole_jernejkitchenZa 4 osebe
Čas priprave: 15 minut
Čas kuhanja: 10 minut

SESTAVINE:

1 kg vongol, očiščenih
1 mala čebula
3 stroki česna
1 mali čili
2 žlici olivnega olja
1 pest svežega peteršilja
100 ml belega vina, suhega
350g špagetov
morska sol, črn poper

POSTOPEK:

1. PRIPRAVA
Na ogenj pristavimo soljeno vodo za špagete. Počakamo, da zavre. Školjke očistimo in na hitro splahnemo pod hladno vodo. Čebulo in česen olupimo in sesekljamo. Stebla peteršilja in čili na tanko narežemo, liste peteršilja na grobo nasekljamo.

2. KUHANJE
V vročo ponev damo olivno olje, čebulo, čili in stebla peteršilja. Na srednjem ognju pražimo 3 minute. Špagete damo v vrelo osoljeno vodo in jih skuhamo po navodilih na embalaži.

3.
V ponev dodamo še česen in pražimo nadaljnjo minuto. Sedaj dodamo očiščene školjke in ponev dobro potresemo, da se enakomerno porazdelijo, zalijemo z vinom. Kuhamo, dokler se vse školjke ne odprejo.

4. KUHANJE
Testenine odcedimo in pri tem prihranimo 100 ml vode. Testenine stresemo v ponev s školjkami in zalijemo s prihranjeno vodo. Na srednjem močnem ognju z neprestanim mešanjem kuhamo testenine, dokler ne vpijejo sokov školjk. Dodamo peteršilj in popramo.

5. KUHANJE
Postrežemo z belim kruhom ali/in kozarcem belega vina. Pa dober tek!

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si