Slastno kosilo iz ostankov hrane po receptih Anje Burgar in Vite Starman

Se tudi vam velikokrat zgodi, da skuhate preveč, nato pa hrano zavržete? Z malo iznajdljivosti lahko ostanke hrane spremenite v okusen obrok. Kulinarični blogerki Anja Burgar in Vita Starman sta GRAZII tokrat svetovali, kaj pripraviti z ostanki piščanca ali zelenjave.

»Ko pripravljam hrano, vedno gledam, da zavržem čim manj. Velikokrat si pripravim malce večjo količino jedi, da jo imam lahko na jedilniku še naslednji dan, kadar pa mi od kosila kaj ostane, mi je to velik kulinarični izziv. Vedno dobro razmislim, kaj bi z ostanki lahko ustvarila, in skoraj vedno se jih da porabiti za pripravo kakšne druge okusne jedi,« je prepričana avtorica kulinaričnega bloga Use your noodles Anja Burgar. Od kosila ji velikokrat ostane piščanec, ki ga je mogoče porabiti na številne načine. S pomočjo kuhinjskega robota Kenwood kMix ga je tokrat natrgala in iz njega ustvarila barvito sezonsko solato z radičem in klementinami.

Za pripravo radičeve solate s klementinami in natrganim piščancem potrebujete:

200 g pečenih piščančjih prsi

150 g radiča

4 klementine

sok ene limone

250 g sira burrata

½ dl olivnega olja

manjšo pest pistacij

¼ žličke popra

¼ žličke soli

½ žličke origana

¼  žličke mletega čilija

Priprava:

Radič operite in natrgajte. Klementine operite, olupite in narežite na rezine, potem pa pripravite preliv. V posodo nalijte olivno olje, dodajte limonin sok, sol, poper, čili in origano. Dobro premešajte. Pistacije dobro nasekljajte, potem pa natrgajte še piščančja prsa. Stresite jih v posodo mešalnika in mešajte, dokler meso ne razpade na drobne trakce.  Čez meso prelijte 2 žlici preliva in dobro premešajte. Radič razporedite po plitvem krožniku, dodajte piščanca in klementine. Zatem dodajte natrgan burrata sir. Na koncu pokapajte s prelivom in potresite z nadrobljenimi pistacijami.

Anja Burgar je pripravila osvežilno radičevo solato z ostanki piščanca in klementinami.

 

Kam pa z ostanki zelenjave? Avtorica kulinaričnega bloga Mama kuha Vita Starman svetuje, da jo s pomočjo kMixa vmešate v hitre jajčne mafine brez moke. »Priprava vam bo vzela največ 10 minut, vanje pa lahko dodate katerokoli zelenjavo – špinačo, grah, korenje, brokoli, vse, kar vam ostaja v hladilniku in morate čim prej porabiti,« pravi Vita Starman, ki se je tokrat poigrala z zelenjavo, ki ji je ostala pri pripravi francoske solate.

Za hitre jajčne mafine brez moke potrebujete:

ostanke zelenjave (grah, korenje, krompir)

3 jajca

pest na kocke narezanega sira

olje

Priprava:

V posodo zberite ostanke zelenjave. S kuhinjskim robotom zmešajte 3 jajca in dodajte zelenjavo in sir. Previdno vmešajte v jajčno zmes. Silikonske modelčke za mafine namastite z oljem. Pečico segrejte na 200 ⁰C. V modelčke nalijte pripravljeno maso in pecite od 15 do 20 minut oz. dokler se mafini zlato-rumeno ne obarvajo.

Hitri jajčni mafini brez moke izpod rok Vite Starman.

 

Pa dober tek!

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si