Slovenca v družbi svetovne elite

Na prestižnem ameriškem dogodku Fashion Night Ignites, ki je povezal modo in diplomacijo, so si izbrani gostje ogledali modne kreacije Maje Štamol Droljc ter okušali edinstveno slovensko vino Chilli Wine. O dogajanju je s presežki pisal celo Washington post, za uspešno izpeljan dogodek pa je v veliki meri zaslužena žena slovenskega veleposlanika RS v Združenih državah Amerike Liljana Vidovič, ki je kot soorganizatorka poskrbela za nepozaben glamurozen večer.

Maja Štamol Droljc in Matic Vizjak (foto Jernej Škorja)


Chilli Wine
je ponudil inovativni mladi kmet Matic Vizjak, ki je vino z blago noto čilija postregel kar v ohlajenih keramičnih žličkah.

»Da prebudiš občutke in poskusiš nekaj popolnoma novega, ne potrebuješ več kot žličko eliksirja, ki te začara s poezijo vinskih cvetic,«

pojasnjuje Matic Vizjak, ki je v sodelovanju z vinogradništvom Kolar posebej za ta dogodek v najelitnejšem delu ameriške prestolnice pripravil ekskluzivno mešanico vina. Ker imajo Američani radi bolj sladke okuse, so zanje pripravili edicijo rozeja, čilija in gozdnih jagod. Poželi so navdušenje, saj so se petični gostje, ki so v svojem življenju poskusili že številne gurmanske vrhunce, strinjali, da česa takega še niso doživeli in okusili.

Slovensko vino na kermičnih žličkah (foto Jernej Škorja)


Posebna mešanica po okusu Američanov

Promocija slovenskih dobrot je bila čez lužo torej uspešna, slovenski kmet pa upa tudi na nove poslovne priložnosti.

»Kar dve leti sem iskal uradnega distributerja za ameriški trg, mesec dni pred dogodkom, ko se mi tudi sanjalo ni, kaj me čaka konec marca v Washingtonu, pa sva se srečala z Michaelom Kaplanom, ki je iskal dobra slovenska vina.«

Chilli Wine (foto Jernej Škorja)

Hitro sva združila moči in zorganizirala vse potrebno, paket vin Chilli Wine pa je zaradi strogih carinskih omejitev v Ameriko prispel en dan pred samim dogodkom, pol ure pred zaprtjem prevzemnega mesta. Nekaj steklenic je bilo celo razbitih, ampak ekipa je bila vesela, da je paket prejela pravočasno.

»Dali smo vse od sebe, slovenska ambasada je bila v veliko podporo, veleposlanik RS v Združenih državah Amerike mag. Stanislav Vidovič in njegova žena Liljana Vidovič pa sta poskrbela za izjemno gostoljubje,« pravi Matic.

Ljubitelja kulture, umetnosti in mode Tom Noll in José Alberto Uclés sta z zanimanjem prisluhnila, zakaj je Matic Vizjak vino postregel v ohlajenih keramičnih žličkah (foto Jernej Škorja)


Slovensko vino za eminentne goste s sveta politike, mode, filma in televizije

Ambasadorjeva soproga je bila ena izmed glavnih organizatork večera.

»Izjemna izkušnja, s katero sem se naučil ogromno in spoznal številne ljudi, mi bo za vedno ostala v spominu. Nikoli ne bom pozabil, da sem slovensko vino ponudil Midori Amae, ki se jo lahko spomnimo kot favoritko šova DCW50 America’s Next Top Model. Ali pa, kako sem klepetal in nazdravil s prijetnim prijaznim gospodom, za katerega sem kasneje izvedel, da je lastnik prestižne lokacije, pol milijarde vrednega objekta Perry Belmont House, kjer se je odvijal dogodek. Objekt je bil od leta 1910 tokrat drugič odprt za javnost in štejem si v veliko čast, da sta me naš veleposlanik in njegova soproga povabila v elitno družbo, kjer sem slovensko vino lahko postregel eminentnim gostom s sveta filma, televizije, politike, estrade in mode,« svojo izkušnjo povzema mladi Slovenec.

Midori Amae – model, favoritka šova DCW50 America’s Next Top Model in kreativna direktorica in urednica New Yorške revije i-Fashion Magazine (foto Jernej Škorja)

 

 

 

 

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si