Slovenske unikatne omarice Vulgaris Woodcut bodo navdušile tudi Francoze

UNIKATNE OMARICE VULGARIS WOODCUT BODO JESENI NA OGLED NA NAJPOMEMBNEJŠEM FRANCOSKEM SEJMU UMETNOSTNIH OBRTI

 Na Evropski sejem umetnostnih obrti Résonance[s] v Strasbourgu, ki bo potekal med 6. in 9. novembrom 2020, se je skozi gosto sito strokovne komisije uvrstila unikatna umetniška kolekcija omaric in predalnikov Vulgaris Woodcut slovenskih ustvarjalk Nine Koželj in Mance Kemperl. Izdelke letošnjih 190 razstavljavcev iz vse Evrope si je že mogoče ogledati TUKAJ, strokovna komisija pa je omarice Vulgaris Woodcut na uradni spletni strani sejma še posebej izpostavila.

 

 

Na sejmu bosta predstavili tri izdelke, dve vinski in eno nočno omarico. Vinski studiolo iz češnjevega lesa, narejen po vzoru renesančnih omaric, v katerih so premožneži shranjevali svoje dragocenosti, se je uvrstil že na razstavo  [Tunel 29] – Oblikovanje za postapokaliptični svet, ki jo je pripravil Center za kreativnost pri Muzeju za arhitekturo in oblikovanje v Ljubljani (MAO). Po besedah Nine Koželj se z Manco Kemperl zelo veselita sodelovanja na francoskem sejmu, ki je »prvi umetniški sejem v tujini, na katerega sva se uvrstili. Za sejem bova naredili čisto nove izdelke, vinski studiolo pa poleg iz češnjevega načrtujeva tudi iz orehovega lesa.«

Résonance[s] je najpomembnejši francoski sejem umetnostnih obrti, ki že od leta 2012 predstavlja in prodaja originalna, kreativna, izpopolnjena in značajsko bogata dela. Sejem vsako leto privabi več kot 20.000 obiskovalcev, ljubiteljev in zbiralcev unikatnih izdelkov različnih umetnostnih obrti, razstavljavci pa predstavljajo izdelke v več kategorijah, med drugim pohištvo, nakit, modo in modne dodatke ter okrasne predmete.

Serija unikatnih omaric in predalnikov Vulgaris Woodcut je plod sodelovanja med kiparko in grafičarko Nino Koželj ter lesarko in mizarko Manco Kemperl. Predalniki in omarice so skrbno načrtovani v duhu sodobnega minimalizma, združenega s srednjeveško obrtjo. Čiste ravne linije nežno zaokrožajo najstarejšo grafično tehniko – lesorez – in tako združujejo dizajn in umetnost v nova občutja.

 

This slideshow requires JavaScript.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si